Volledig scherm
© PZC

27.000 euro aan schulden geïnd bij controle in Terneuzen

TERNEUZEN - De Belastingdienst heeft bij een grote verkeerscontrole in Terneuzen voor 27.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd.

De controle vond plaats in samenwerking met politie en douane. Tientallen voertuigen werden tussen 15.30 en 21.00 uur aan de kant gezet op de Herbert H. Dowweg, de Mr. F.J. Haarmanweg en bij het busstation aan de Buitenhaven in Terneuzen.

Tachtig bestuurders werden door de politie gecontroleerd op het rijden onder invloed, maar geen van hen had de regels overtreden. Wel werden openstaande boetes geïnd. Twee personen betaalden samen een bedrag van 365 euro. Verder werd een bekeuring uitgeschreven voor het rijden zonder rijbewijs, twee voor het niet dragen van de gordel, één voor het rijden in een onverzekerde auto en één voor het niet handsfree bellen.

De bestuurder van een Atlas-kraan (graafmachine) kreeg een bekeuring wegens het niet voeren van verlichting. Iemand die een pijl en boog niet op de voorgeschreven wijze in zijn auto vervoerde, kreeg een boete wegens wegens overtreding van de wet Wapens en Munitie. Verder werd een hardrijder bekeurd.

De Belastingdienst voerde acht voertuigen direct af en legde op drie auto's beslag. Door medewerkers van de Motorrijtuigenbelasting werden negen naheffingen voor buitenlandse kentekens gevorderd, in totaal voor een bedrag van 13.500 euro. Een automobilist, die met een handelaarskenteken reed, ging ook op de bon.

Ook werden 29 buitenlandse identiteitsdocumenten gecontroleerd op vervalsingen, maar die bleken allemaal in orde. In totaal passeerden 6986 voertuigen de ANPR-auto.