Oscar Garschagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oscar Garschagen. © Dirk-Jan Gjeltema

The Beatles: Get Back sleurt je terug in de tijd

column oscar garschagenThe Beatles: Get Back over de nadagen van de meest invloedrijke band ter wereld, sleurt je onherroepelijk terug in de tijd. Al in de eerste van de 470 minuten lange documentaire op Disney Plus van regisseur Peter Jackson (Lord of the Rings en They Shall Not Grow Old) ben ik weer in 1964. Alle vermaningen van onze ouders ten spijt stonden mijn broertje en ik en alle jochies uit onze straat aan de Amstel om een glimp van de Fab Four op te vangen. De plekken langs de rivier waar we John, Paul, George en zieke Ringo-vervanger Jimmy Nicol heel even aanstaarden, kan ik blindelings  vinden. 

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. ‘Gosternokke, seksoverlast teistert Zeeuwen’
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  ‘Gosternok­ke, seksover­last teistert Zeeuwen’

  Waar zijn de duinen anders voor dan seks, lacht W. als ze bij het ontbijt deze krant openslaat. Jij kent die plekken bij Oranjezon vast en zeker ook? Die vraag voelde ik al aankomen toen de Veerse ‘geen seks-borden’ brekend wereldnieuws werden. ‘Gosternokke, seksoverlast teistert Zeeuwen’, las ik zelfs op Twitter. Nou, ja, mmm, ik heb daar geen actieve herinnering meer aan, probeer ik met de overtuigingskracht van een vlo. Ja, ja, is haar gespeeld jaloerse reactie.