Oscar Garschagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oscar Garschagen. © Dirk Jan Gjeltema

‘Hugo, man, was toch afgetreden’

column oscar garschagen(06-04-2022 23.00): Hugo, een felicitatie-appje voor je knappe politieke Houdini-act, maar, man, was toch afgetreden. Had je vandaag lekker kunnen flaneren op jouw Katendrechtse kaai. De Tweede Kamer blijft een vissenkom met rondcirkelende haaien die je, zolang je zo blijft bloeden, gaan opvreten.

 1. Tieners die tieners vermoorden
  PREMIUM

  Tieners die tieners vermoorden

  Iedere dag is voor de families van de vermoorde Tim van der Steen (15) en Rainée Laveist (20) loodzwaar. Iedere dag opnieuw gaan ze kapot aan het gewelddadige verlies van hun zonen, broers en neven. Komend weekend een jaar geleden zei Tim tegen zijn moeder: ,,Doei mam, ik ga bij E. chillen en gamen.” Een uurtje later lag hij, zwaar bloedend, op een fietspad, zeventien maal gestoken met een survivalmes door S. (15), de jongere broer van E. (17). Afgeslacht om een luizige 50 euro door twee jongens die volgens experts ‘een psychopathische ontwikkeling’ doormaken.
 1. PZC zonder Jan van Damme. Dat zal wennen zijn.
  PREMIUM

  PZC zonder Jan van Damme. Dat zal wennen zijn.

  ,,Heb je Jan van Damme’s column al gelezen? Weer wonderschoon wat hij schrijft over de dingen die er echt toe doen in plaats van al dat akelige rotnieuws.” Kom bij W. niet aan Jan van Damme die deze week de laatste punt tikte onder een indrukwekkende reeks columns, artikelen en kronieken van het Zeeuwse leven. Maak niet, zoals ik een keer deed bij het ontbijt, een journalistengrapje (altijd licht ironisch dus altijd flauw) dat Jans geglibber door dat Brigdamse natuurgebiedje bij zijn huis weer een inspirerende activiteit was geweest.
 2. Aangenaam wonen in een plant
  PREMIUM
  Column Oscar Garschagen

  Aangenaam wonen in een plant

  Goh, ons huis is opeens een echte plant. Nee, geen gewas, maar een bedrijfje in elektriciteitsopwekking. De keuze uit de voertaal van onze nieuwe zonnepanelenapp bestond namelijk uit Chinees of Engels. Onze plant met achttien panelen draait op het ogenblik best lekker, we hebben sinds de installatie medio juni al bijna 500 euro verdiend, zonder te zweten. Als tijdelijke, zakelijke zonnepanelenhouders krijgen we ook nog de btw terug. Waarvoor dank aan iedere medebelastingbetaler. U begrijpt, de mediahysterie over wat warmer weer ging totaal aan ons voorbij.