Oscar Garschagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oscar Garschagen. © Dirk Jan Gjeltema

Fluiten naar mooie meiden doen ze nog wel

column oscar garschagenIedere werkdag rond half acht komt de bouwplaats in onze dorpsstraat tot leven. Eerst werd de monsterlijke kerk sneller gesloopt dan Poetin Bachmoet van de aardbodem veegde. Daarna arriveerden kranen en grondkarren. Toen de heiers die palen de bodem in joegen als messen in de boter.

 1. Je loopt als toerist altijd wel een keer in de val
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Je loopt als toerist altijd wel een keer in de val

  Het overkomt iedere toerist. Je wordt altijd wel eens genept. Is het niet door een taxichauffeur in Caïro wiens meter het zomaar begaf dan wel door twee fakepolitiemannen in Cancun die voor een vermeende overtreding 25 dollar eisten of anders, amigo, amiga, de bak in. Serieuzer was die keer dat ik mijn creditcard gebruikte in Harlem en er vervolgens 3000 geskimde dollars van mijn rekening werden afgeschreven voor een aggregaat in een dorp in de Dominicaanse Republiek. Pas maakten we in Wenen kennis met de eredivisie toeristen tillen.
 2. Wereldcup van de Fraude bijna voorbij
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Wereldcup van de Fraude bijna voorbij

  Eindelijk, de Wereldcup van de Fraude in Qatar is haast voorbij. Je raakt afgestompt van al die verhalen over de corrupte FIFA en de Qatarese steekpenningen die nu ook het Europees Parlement bezoedelen. FIFA Uncovered op Netflix slaan we dus even over. Er zal trouwens in Doha bij de mierzoete thee hard zijn gelachen om de prijs van een paar stemmen van Europarlementariërs, toch de politieke vierde klasse onderbond. 1,5 miljoen euro om het politieke verzet van vakbonden tegen een nieuw Europees-Qatarees luchtakkoord op te ruimen, is voor Qatari peanuts. Daar koop je in Doha hooguit twee racekamelen of een nest zeldzame giervalkkuikens uit Nederland voor.