Deze kortbekzeekoet is op zondag 3 januari 2021 gespot op het Veerse Meer aan de Walcherse kant bij de Veerse Gatdam. Het is de eerste keer dat een kortbekzeekoet levend in Zeeland is gezien. Deze vogel komt normaal voor in het hoge noorden van Noorwegen en nog verder, en in IJsland, Groenland, Noord-Amerika.

(foto mag met bronvermelding gratis worden gebruikt voor alle PZC-uitingen - papier en digitaal)
Volledig scherm
PREMIUM
Deze kortbekzeekoet is op zondag 3 januari 2021 gespot op het Veerse Meer aan de Walcherse kant bij de Veerse Gatdam. Het is de eerste keer dat een kortbekzeekoet levend in Zeeland is gezien. Deze vogel komt normaal voor in het hoge noorden van Noorwegen en nog verder, en in IJsland, Groenland, Noord-Amerika. (foto mag met bronvermelding gratis worden gebruikt voor alle PZC-uitingen - papier en digitaal) © Marcel Klootwijk/Vogelsinbeeld

Zeeland is bij uitstek geschikt
om te genieten van de natuur
en om er wijzer van te worden

opinieEen vreemde vogel duikt op in het Veerse Meer. Vogelaars stromen toe om het diertje te fotograferen. Weer een trofee. Het is de kortbekzeekoet, een vogel die normaal gesproken veel noordelijker leeft. De weg kwijt of gewoon met het aanbod van voedsel afgezakt? Niemand weet het. Met de huidige hogere wintertemperaturen zou je eerder verwachten dat de vogel in het noorden blijft. Dit zal dus wel een dwaalgast zijn. Wat is er dan zo bijzonder aan?

 1. Val van kabinet is niet genoeg
  PREMIUM
  commentaar

  Val van kabinet is niet genoeg

  Het kabinet Rutte III is afgetreden. Is dit een goede reactie op de grove fouten met de kinderopvangtoeslag? De slachtoffers van de Belastingdienst zullen het niet meer dan normaal vinden. Maar zij weten ook dat een flink deel van de schuld bij de Tweede Kamer ligt. Die startte destijds de heksenjacht op fraudeurs. Dus de val van het kabinet is niet genoeg. Zelfs als de slachtoffers snel een schadevergoeding krijgen, dan nog zullen veel burgers de overheid voorlopig voor geen cent vertrouwen.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!