De hartenkreet die demissionair premier Mark Rutte vrijdag 12 november slaakte om vooral na te gaan wat je kunt om contactmomenten te beperken verliest aan kracht door de vele uitzonderingen op de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.
Volledig scherm
PREMIUM
De hartenkreet die demissionair premier Mark Rutte vrijdag 12 november slaakte om vooral na te gaan wat je kunt om contactmomenten te beperken verliest aan kracht door de vele uitzonderingen op de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. © ANP

Woud aan uitzonderingen ondergraaft coronabeleid

commentaarWie de logica achter de coronamaatregelen van het demissionaire kabinet nog kan volgen, mag het zeggen. Op de 12 november afgekondigde beperkingen om de verspreiding van het virus een ‘harde klap van een paar weken’ (dixit Mark Rutte) uit te delen, zijn zo veel uitzonderingen bedacht dat het beleid nauwelijks meer uit te leggen valt.

 1. Lezers reageren op het nieuws van de week: Dé oplossing voor de wooncrisis? Gewoon bij elkaar blijven!
  lezersbrieven

  Lezers reageren op het nieuws van de week: Dé oplossing voor de wooncrisis? Gewoon bij elkaar blijven!

  ,,Dat de helft van de stellen tegenwoordig uit elkaar gaat, daar zit een groot deel van het probleem. Daar hoor ik nooit iemand over,” reageert Magda van den Branden uit Sint-Jansteen op de vele nieuwsberichten over de wooncrisis. Zij weet de oplossing wel. Ondertussen baalt Klaas Gunster uit Vogelwaarde van Delta in Zeeuws-Vlaanderen: ,,Zo beloven ze glasvezel te gaan aanleggen in de buitengebieden, maar ze vertellen er nooit bij wanneer.” De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden reacties. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? Mail dan naar lezersredacteur@pzc.nl.
 2. ‘Bij Hoek zijn de leden de baas’ en andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  ‘Bij Hoek zijn de leden de baas’ en andere lezersreac­ties van deze week

  ,,Het is erg spijtig dat de meeste trainers geen of weinig zelfreflectie hebben”, reageert Benny Langeraert op het verhaal dat er geen echte baas zou zijn bij Hoek. Ook deze week in het nieuws: boeren zijn geschokt door de recente wolvenaanvallen op hun vee. Hans Post uit Vrouwenpolder weet wel hoe ,,de schaapjes kunnen blijven blaten”. Lees hieronder de selectie van ingezonden lezersreacties.