Wolf
Volledig scherm
PREMIUM
Wolf © Getty Images/iStockphoto

Wolven aan zee: geen paniek

Twintig jaar na de mythische wolf van Walsoorden werd op koningsdag een echte wolf gezien en gefotografeerd  in Zeeland. Een jong dier was het Schelde-Rijnkanaal  overgestoken om het eiland Tholen te verkennen. ’s Middags is de wolf waarschijnlijk weer terug naar West-Brabant gezwommen.

 1. Is de vos terecht de klos?
  PREMIUM
  commentaar

  Is de vos terecht de klos?

  Wordt de vos een plaag in de Zeeuwse delta? Volgens de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging wel. In een rapport over de vossenstand blijkt dat de soort al jaren aan een opmars bezig is en dat de vos vorig jaar veel terrein heeft gewonnen. Om de populatie in toom te houden, wil de jagersvereniging ook ’s nachts vossen afschieten. Dat is nu verboden, op twee gebieden na waarvoor ontheffing is verleend: de Yerseke Moer en heel Schouwen-Duiveland.
 2. Oranje duimpje graag voor ieder die het verdient
  PREMIUM
  Commentaar

  Oranje duimpje graag voor ieder die het verdient

  Ze worden uitgereikt uit naam van de zijne majesteit de koning, maar de lintjes zijn eigenlijk een blijk van waardering namens ons allemaal. Een officieel oranje duimpje omhoog. Dat doet een mens goed. Zelfs Jan Lonink was vrijdag bij zijn afscheid zichtbaar geroerd. Als burgemeester had hij tientallen keren een lintje mogen uitreiken, nu werd hij zelf Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij had niet verwacht dat het hem zoveel zou doen.
 1. Verdachte van neerschieten Kezban weer voor rechter
  Play

  Verdachte van neerschie­ten Kezban weer voor rechter

 2. Zo kun je drugs laten testen bij het servicepunt in Goes
  Play

  Zo kun je drugs laten testen bij het service­punt in Goes