In Terneuzen was het dit weekeinde langs de lijn maar stil. Alleen begeleiders waren welkom. Toeschouwers niet.
Volledig scherm
PREMIUM
In Terneuzen was het dit weekeinde langs de lijn maar stil. Alleen begeleiders waren welkom. Toeschouwers niet. © Peter Nicolai

Wel in de kerk, niet langs de lijn

Als sport religie was en de wedstrijd een eredienst, had dit weekend gejuich geklonken in de stadions en langs de lijn. Want in kerken mag je wel met honderden zingen onder één dak. ,,Met een gezondheidscheck en reservering vooraf geldt geen maximaal aantal personen tijdens een dienst”, zo luidt de regel voor kerkdiensten. Zitten en anderhalve meter afstand houden zijn voldoende.

 1. Kerken, laat je niet gek maken
  PREMIUM
  commentaar

  Kerken, laat je niet gek maken

  Zeeuwse kerken laten zich niet gek maken door de discussie over Staphorst. Daar kwamen afgelopen weekeinde honderden kerkgangers bijeen in een groot gebouw. Voor veel Nederlanders is dit een verkeerd signaal. Als iedereen zijn best doet de adviezen van de regering op te volgen, waarom ga je daar als kerk dan dwars tegenin door met zeshonderd mensen tegelijk te gaan zingen? Zo laat je blijken dat je lak hebt aan de samenleving. Schermen met de vrijheid van godsdienst is onzinnig. Want die houdt op waar gevaar ontstaat voor de volksgezondheid.
 2. De weerzin van veel gezonde mensen tegen vaccinatie
moet niet worden onderschat
  commentaar

  De weerzin van veel gezonde mensen tegen vaccinatie moet niet worden onderschat

  De R in de maand betekent discussie over de griepprik. Die beschermt tegen virussen die in de winter rondgaan. Ze kunnen duizenden doden vergen. Met de prik voorkom je ellende voor jezelf en je verkleint de kans dat anderen ziek worden. Mooi toch? Zo denkt lang niet iedereen. Zelfs voor een groot deel van het zorgpersoneel is een griepprik geen automatisme. Uit onderzoek van de beroepsvereniging NU ’91 blijkt dat een meerderheid nog niet van plan is zich te laten vaccineren.
 1. Feestdagen in aantocht, YourSuprise zoekt personeel
  Play

  Feestdagen in aantocht, YourSupri­se zoekt personeel

 2. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown