Zeeuws-Vlaanderen; 01/04/2020. Grensafsluiting tussen Belgie en Nederland. De afsluiting bij Middelburg met Nicole Crul.(tekst Harmen v.d.Werf)
Volledig scherm
PREMIUM
Zeeuws-Vlaanderen; 01/04/2020. Grensafsluiting tussen Belgie en Nederland. De afsluiting bij Middelburg met Nicole Crul.(tekst Harmen v.d.Werf) © Peter Nicolai

Weg met de grens

CommentaarOp de grens van Zeeuws-Vlaanderen en België maakt iedereen er het beste van. Dat is niet gemakkelijk met het verschil in coronamaatregelen tussen beide landen. Wie nu aan de grens komt, waant zich in de tijd van de botersmokkel.

In België zit de schrik er diep in. Nederland gaat volgens de Belgen te gemakkelijk met het virus om. Daarom wordt de grens angstvallig in de gaten gehouden. Compleet met veel blokkades en controles. Drie Vlaamse wielrenners die samen een toertje door het grensgebied maken, worden zonder genade op de bon geslingerd.

  1. Rutte houdt jeugd kort
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Rutte houdt jeugd kort

    Premier Mark Rutte heeft van die ongelukkige momenten. Zoals iemand de hand reiken bij het dringende advies geen hand meer te geven. Deze week gaat het fout met zijn vraag aan jongeren mee te denken over de coronacrisis. Maar dit keer valt de premier niets te verwijten. Zijn duidelijke oproep aan de jeugd om samen de anderhalvemetersamenleving slim in te richten, wordt verkeerd uitgelegd. Rutte vraagt de jongeren niet mee te besturen. Eerder het tegendeel. Rutte houdt de jeugd juist heel kort. Hij vraagt hen vooral volwassenen uit te dagen creatief met de hygiëneregels om te gaan.