Koning Willem-Alexander.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander. © EPA

We zien net iets te vaak de minder koninklijke kant van de vorst der Nederlanden

COMMENTAARWillem-Alexander is koning van alle Nederlanders. Ook van de mensen die zelf net zo rustig naar Griekenland zouden reizen. Dat zijn er heel wat. Maar de koning kan zich niet beroepen op het feit dat we allemaal min of meer onze eigen afwegingen maken over corona. Willem-Alexander heeft een voorbeeldfunctie. Die is bij een privéreisje niet ineens uitgeschakeld. Koning ben je altijd. Koninklijk probeer je zo veel mogelijk te zijn. Laat Willem-Alexander te vaak steken vallen?

 1. Eerst was er niets en dan was er iets
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Eerst was er niets en dan was er iets

  Vroeger stond hier een lage jaren zestig schuur met een ijzeren poort en een dak van asbestplaten. Een bouwsel van de vorige eigenaar. De betonnen vloer bestond uit verschillende niveaus omdat er varkens, kippen en een paar stieren in werden vetgemest en er geulen nodig waren om de urine en ontlasting op te vangen. Er hingen TL-lampen die na verloop van tijd flikkerden en er de brui aan gaven en niet zelden stapte ik in het halfduister in zo’n verdomde geul of stootte ik mijn hoofd tegen een dwarsbalk vol roestige nagels.
 2. Post of potlood, elke stem moet tellen
  COMMENTAAR

  Post of potlood, elke stem moet tellen

  De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika worden op dinsdag 3 november gehouden, maar de eerste stemmen zijn al uitgebracht. Wie dat per post doet, bijvoorbeeld vanuit Zeeland, kan al weken eerder een vakje rood maken. Ook binnen de VS zullen vele miljoenen Amerikanen voor deze oplossing kiezen. Er is geen ander land waar corona harder heeft toegeslagen, dus de schrik zit er goed in. Kiezers gaan liever niet in de rij staan voor een stembureau.
 1. Feestdagen in aantocht, YourSuprise zoekt personeel
  Play

  Feestdagen in aantocht, YourSupri­se zoekt personeel

 2. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown