Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Voorzichtig met donorsperma

COMMENTAARNa het schandaal rond Jan Karbaat, de vruchtbaarheidsarts die zijn eigen sperma misbruikte, heeft Nederland een nieuwe rel rond zaaddonatie. 

Het gaat om een man die in binnen- en buitenland meer dan honderd kinderen heeft, hoeveel precies weet niemand. Dit is zeer ongewenst. De kinderen die op deze ondoordachte manier werden verwekt zullen ontdekken dat zij een waanzinnig grote familie zijn. Alleen omdat één man het nodig vond overal sperma te doneren – en omdat vruchtbaarheidsklinieken en overheden niet in staat blijken tot een gezonde en betrouwbare regulering.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boodschap van alle strijders
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Boodschap van alle strijders

    Het kleine Nieuwdorp heeft een groot museum. Dat mag gezien worden. Veel Zeeuwen weten dat het Bevrijdingsmuseum de moeite waard is. Wat begon als een bescheiden particulier initiatief, is uitgegroeid tot een volwaardig museum. Juist nu, 75 jaar na de bevrijding, is het weer flink groter geworden. Prinses Margriet komt vrijdag het verbouwde museum openen. Het is eigenlijk een beetje te laat, omdat het speciale herdenkingsjaar al een tijdje aan de gang is. Toch zal het vernieuwde museum nog wel meeliften op de golf extra aandacht voor de oorlogsjaren.