Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Voorzichtig met de zonneparkeerplaats

opinieNergens in Nederland schijnt de zon vaker dan in Zeeland. Het loont dus de moeite, zou je zeggen, om hier parkeerterreinen te overdekken met zonnepanelen. De auto staat lekker beschut en als het een elektrische is, kan hij meteen worden opgeladen. Mocht het ook nog eens lukken om de zonnestroom ter plekke te bewaren in een grote batterij, dan lijken solar carports helemaal het ei van Columbus. De komende jaren kan het Zeeuwse stroomnet niet alle duurzaam opgewekte energie verwerken, in ieder geval niet de piekbelasting op superzonnige dagen. Ideaal als je de elektriciteit lokaal kunt bewaren, voor dagen dat het bewolkt is. 

 1. Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’
  LEZERSBRIEVEN

  Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’

  ,,Ik vind dat álle vormen van zinloos geweld gestopt moeten worden”, reageert huisarts Willem Osterman uit Vlissingen op de oproep van burgemeester Van den Tillaar. En de buurjongen van Rudy Buysrogge is dankzij het ontbreken van een openluchtzwembad in Hulst klaar voor een triatlon. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden brieven. Stuur een brief naar lezersredacteur@pzc.nl.
 2. Pleidooi tegen kernenergie in Borssele maakt veel los: ‘Helaas, Zeeland is nou eenmaal het afvoerputje van Nederland’
  8

  Pleidooi tegen kernener­gie in Borssele maakt veel los: ‘Helaas, Zeeland is nou eenmaal het afvoerput­je van Nederland’

  Petra Luteijn uit Ellewoutsdijk schreef als geboren Zeeuwse een opiniestuk over draagvlak voor kerncentrales. Zij vroeg zich af: ,,waarom worden de zorgen van de Zeeuwen niet serieus genomen?” De reacties stroomden binnen. Van: ,,prachtig verwoord, complimenten,” tot: ,,kerncentrales moeten er komen, we moeten af van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en wind en zon is er niet altijd.” Een bloemlezing.
  Borssele