Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Voorzichtig met de zonneparkeerplaats

opinieNergens in Nederland schijnt de zon vaker dan in Zeeland. Het loont dus de moeite, zou je zeggen, om hier parkeerterreinen te overdekken met zonnepanelen. De auto staat lekker beschut en als het een elektrische is, kan hij meteen worden opgeladen. Mocht het ook nog eens lukken om de zonnestroom ter plekke te bewaren in een grote batterij, dan lijken solar carports helemaal het ei van Columbus. De komende jaren kan het Zeeuwse stroomnet niet alle duurzaam opgewekte energie verwerken, in ieder geval niet de piekbelasting op superzonnige dagen. Ideaal als je de elektriciteit lokaal kunt bewaren, voor dagen dat het bewolkt is. 

 1. Verlegt het kabinet de koers?
  PREMIUM
  commentaar

  Verlegt het kabinet de koers?

  Tot nu toe was de term medische discriminatie onzin. Die wordt gebruikt door degenen die ageren tegen de CoronaCheckapp. De QR-code die aantoont dat je gevaccineerd bent of getest zou mensen uitsluiten. Dat is maar hoe je het bekijkt. De keuze om je wel of niet te laten vaccineren wordt vrijgelaten. Wie zonder te zijn ingeënt toch naar een restaurant of een festival wil, moet zich laten testen. Op die manier wordt juist niemand uitgesloten.
 2. Snelle wieken, langzame molens
  PREMIUM
  commentaar

  Snelle wieken, langzame molens

  Zo snel als de wieken van een helikopter draaien, zo langzaam draaien molens van de bureaucratie. In de zomer van 2020 besloten Provinciale Staten van Zeeland dat in plaats van 800 keer helikopters 4000 keer mogen opstijgen of landen vanaf Zeeland Airport. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en nog is dit besluit niet van kracht. En zo steeg maandag voor de laatste keer dit jaar een helikopter op vanaf dit vliegveld bij Arnemuiden waarmee mogelijk de 800ste vliegbeweging een feit was.