Vegetarische snacks van veldbonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vegetarische snacks van veldbonen. © Sandra Schimmelpennink

Voor zo'n vegaburger zou Bart z'n handjes vouwen

Bartje Bartels vertikte het ooit te bidden voor bruine bonen. Eigenlijk kon je het de hoofdpersoon uit de streekromans van de Drentse schrijver Anne Vries niet kwalijk nemen. Bruine bonen bevatten weliswaar voedingsrijke proteïnen, maar honderd jaar geleden werden ze vaak opgediend met stroop. Het voedt, maar lekker is anders.

 1. Renesse: geen familiebadplaats, wel volwassen uitgaanscentrum
  PREMIUM

  Renesse: geen familiebad­plaats, wel volwassen uitgaans­cen­trum

  ‘Daar gáát het imago van Renesse’, luidde vorige week een kop in deze krant. Jongeren hadden in de vroege ochtend met winkelwagentjes en terrasstoelen gesmeten en dat was niet het eerste incident dit jaar. Ook niet het laatste, blijkt uit de reportage vandaag van een nachtje meelopen met de politie. Ondernemers zijn bang dat de goede naam die het dorp de laatste jaren heeft opgebouwd nu te grabbel wordt gegooid.
 2. Misschien is het verhaal van Lionel Messi wel symbolisch
  PREMIUM
  COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

  Misschien is het verhaal van Lionel Messi wel symbolisch

  De wereld is aan het veranderen, traag maar gestaag. En dan doel ik niet op de huilende Lionel Messi die niet meer bij Barcelona ‘kan’ blijven voetballen. Het geld is daar namelijk op. Hij verdient per jaar 138 miljoen en nog wat. Mede daardoor heeft de club een schuld van 1 miljard. Hij wilde ook wel voor de helft van zijn salaris blijven. Ik zou ook wel voor 1/138e van dat bedrag blijven, maar goed, je hebt natuurlijk ook zo je vaste lasten als voetballegende.