Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Visakkoord riekt als vertrouwd EU-compromis

Boris Johnson stond tevreden met een dik pak papier voor de camera. De Britse premier toonde het handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. ,,En trouwens”, besloot hij, ,,het zit ook vol met vis.”   

 1. Onthutsende incompetentie
  PREMIUM
  commentaar

  Onthutsen­de incompeten­tie

  De riviercruisevaart moet dringend meer doen aan veiligheid. Tot deze conclusie komt de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van een aanvaring op de Westerschelde. Het cruiseschip Viking Idun ramt daar in de nacht van 1 april 2019 de chemicaliëntanker Chemical Marketer. Die botsing bij Terneuzen loopt wonder boven wonder goed af. De passagiers hebben vrijwel geen schrammetje, de gevaarlijke chemicaliën blijven in de tanks.
 2. Omarm die molens niet
  PREMIUM
  opinie

  Omarm die molens niet

  Een tsunami van zonneparken en windmolens dreigt het landschap voorgoed te verpesten. Deskundigen waarschuwen in de PZC voor de ingrijpende gevolgen van de energietransitie. Alleen al in Zeeland komen er nog honderden voetbalvelden zonnepanelen bij en tientallen grote windturbines. En dan hebben we het alleen nog maar over de periode tot 2030. Daarna gaat het gewoon door. Op deze groei is te weinig regie. Windmolenparken lijken zonder veel samenhang her en der op te duiken. Dat moet dringend beter.
 3. Overheid blameert zich dubbel in toeslagenaffaire
  PREMIUM

  Overheid blameert zich dubbel in toeslagen­af­fai­re

  Weinig kwesties steken uit boven het coronanieuws. De jammerlijke nasleep van de affaire rond de kinderopvangtoeslag doet dat wel. Niet omdat er nog iets nieuws is te melden. Er ligt nu wel een rapport, maar lang voordat de parlementaire commissie aan het werk ging, was al duidelijk dat de overheid duizenden burgers volkomen onterecht in grote financiële moeilijkheden heeft gebracht. Het grote nieuws van deze week is, dat de regering nog steeds geen goed antwoord heeft op de vraag: wat nu?
 1. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!

 2. Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen
  Play

  Jeugd in Zaamslag hoeft zich niet te vervelen