Daniël van Iwaarden, directeur Trainews Media en SGP-raadslid in de gemeente Reimerswaal. Met Trainews geeft hij onder meer De Scheldepost uit in Kapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniël van Iwaarden, directeur Trainews Media en SGP-raadslid in de gemeente Reimerswaal. Met Trainews geeft hij onder meer De Scheldepost uit in Kapelle. © Trainews Media

Verlos Kapelle van De Scheldepost

COMMENTAAREen mediarelletje in Kapelle. Wie had gedacht dat de brave en vertrouwde De Scheldepost het epicentrum zou worden van een verhit publiek debat? Al decennia krijgen Kapellenaren het informatie- en advertentiekrantje in de bus. Generaties groeiden op met de daarin geplaatste aanbiedingen van winkeliers en informatiebulletins van de gemeente.

 1. Lustige Linda dacht dat ze zwanger was
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Lustige Linda dacht dat ze zwanger was

  Ik heb er een weekje Frankrijk op zitten: zon, zee, strand, 36 graden en lustige Linda. Dat was buitengewoon aangenaam. De heen- en terugweg reisde ik op de traditionele manier: in een zeventien jaar oude Suzuki Ignis, niet meer dan 110 km/u, geen airco (het lampje brandde wel, maar ik ontdekte op het verkeerde moment dat het ding niet functioneerde), open ramen dus, en de heuvels op en af schakelen als een gek.
 2. Gedeputeerde heeft boel in beweging gekregen
  PREMIUM
  Commentaar

  Gedeputeer­de heeft boel in beweging gekregen

  Blaffende honden bijten niet. Dat moet een beetje de gedachte zijn van gedeputeerde Dick van der Velde. Toen hij in juni inzag hoe ernstig de Westerschelde is vervuild met PFAS, beet hij zich meteen vast in het dossier. Hij sprak openlijk zijn zorgen uit, maar hij uitte niet direct dreigementen aan het adres van Vlaanderen, waar de overheid op zijn zachtst gesproken nalatig is geweest. Een scheldkanonnade had het publicitair misschien goed gedaan, maar leidt niet per se tot het beste resultaat.
 3. Zeewier om je cervelaat
  PREMIUM
  Commentaar

  Zeewier om je cervelaat

  Zeewier is niet alleen het potentiële voedsel van de toekomst, de algen kunnen ook als grondstof dienen voor medicijnen, cosmetica en volledig biologisch afbreekbaar plastic. Drie slimme derdejaars chemiestudenten van de HZ zijn ermee aan de slag gegaan. Twee zochten het in lichaamsverzorging, eentje ontwikkelde plastic dat in zee volledig afbreekt. Uniek is het niet, want er zijn meer wereldwijd verschillende startups die plastic uit zeewier maken.