Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Veilig uw keuze maken

commentaarVanaf maandag gaat Nederland drie dagen lang naar de stembus. Voor het eerst sinds 1894 zijn de Tweede Kamerverkiezingen over meerdere dagen uitgesmeerd. Door de pandemie is het bittere noodzaak kiezers te spreiden, zeker nu de derde coronagolf door het land spoelt. 

 1. Geld regeert topvoetbal
  PREMIUM
  Commentaar

  Geld regeert topvoetbal

  Frankenstein wordt door zijn eigen monster te grazen genomen. Het begon ooit als een simpel knock-out toernooi tussen de nationale kampioenen van Europa. Ruim een kwart eeuw geleden vormde de UEFA, de federatie van Europese voetbalbonden, de Europa Cup 1 om tot de Champions League. Een geldmachine die de rijkste clubs steeds rijker maakt. Het systeem van het miljoenenbal maakt het voor kleinere clubs en clubs buiten de vier grote competities Engeland, Spanje, Duitsland en Italië vrijwel onmogelijk de cup met de grote oren te winnen.
 2. Stoere Pechtold moet eerst hand in eigen boezem steken
  PREMIUM
  Commentaar

  Stoere Pechtold moet eerst hand in eigen boezem steken

  Directeur Alexander Pechtold van het Centraal Bureau Rijvaardigheden (CBR) slaat weer eens stoere taal uit. Hij vindt de slagingskans van 50,2 procent bij rijexamens te laag en wil dat rijscholen beter presteren. Bij bijna een kwart daarvan slaagt maar één op de drie kandidaten in één keer. Eerder merkte Pechtold op dat de sector te veel beunhazen telt. Een rijbewijs is geen visakte die je even ophaalt, zei hij toen.
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen