Artist impression van de fabriek voor plantaardig eiwit die Enough bouwt in Sas van Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van de fabriek voor plantaardig eiwit die Enough bouwt in Sas van Gent. © Enough

Vegan is ook gewoon kassa!

Vegetarische spareribs of kibbeling. Ze liggen volop in de supermarkten. De ‘bewuste’ Nederlandse consument koopt steeds meer vegan vlees: producten die ogen als vlees maar gemaakt zijn van tarwe, soja, lupine, peulvruchten en ook zeewier. Na de Finnen eten de ruimdenkende Nederlanders de meeste vegan-vleesproducten. Niet vreemd, want ze smaken steeds beter en de keuze is reuze.

 1. Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’
  LEZERSBRIEVEN

  Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’

  ,,Ik vind dat álle vormen van zinloos geweld gestopt moeten worden”, reageert huisarts Willem Osterman uit Vlissingen op de oproep van burgemeester Van den Tillaar. En de buurjongen van Rudy Buysrogge is dankzij het ontbreken van een openluchtzwembad in Hulst klaar voor een triatlon. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden brieven. Stuur een brief naar lezersredacteur@pzc.nl.
 2. Snelle wieken, langzame molens
  PREMIUM
  commentaar

  Snelle wieken, langzame molens

  Zo snel als de wieken van een helikopter draaien, zo langzaam draaien molens van de bureaucratie. In de zomer van 2020 besloten Provinciale Staten van Zeeland dat in plaats van 800 keer helikopters 4000 keer mogen opstijgen of landen vanaf Zeeland Airport. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en nog is dit besluit niet van kracht. En zo steeg maandag voor de laatste keer dit jaar een helikopter op vanaf dit vliegveld bij Arnemuiden waarmee mogelijk de 800ste vliegbeweging een feit was.