Staatssecretaris Raymond Knops (midden) was maandag in Middelburg bij de bekendmaking van een nieuw project om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt klaar te stomen voor werk: De Harde Leerschool. Ray Klaassens (links) is ambassadeur van het project en een oude legermaat van Knops. Rugby'er Dirk Danen geeft trainingen bij De Harde Leerschool.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Raymond Knops (midden) was maandag in Middelburg bij de bekendmaking van een nieuw project om jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt klaar te stomen voor werk: De Harde Leerschool. Ray Klaassens (links) is ambassadeur van het project en een oude legermaat van Knops. Rugby'er Dirk Danen geeft trainingen bij De Harde Leerschool. © Dirk-Jan Gjeltema

Van bajes naar baan

Je al rugbyend terugvechten in de maatschappij. Het project De Harde Leerschool wil op het sportveld bijna kansloze jongeren weer een toekomst geven. Jongeren die al jaren werkloos zijn of een strafblad met zich meetorsen. En ook dikwijls gebukt gaan onder een negatief zelfbeeld en een gebrek aan zelfvertrouwen. 

 1. Senaat heeft bij Dierenwet zitten slapen
  PREMIUM

  Senaat heeft bij Dierenwet zitten slapen

  Het is een sympathieke gedachte. Dieren, ook als ze in of bij huis worden gehouden, moeten natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Als ze in een stal, hok of kooi worden gehouden, mogen ze geen pijn of ongemak ervaren. Wie is daar nu tegen? Het parlement in ieder geval niet. Hoewel minister Schouten in april ontraadde deze bepaling op te nemen in de nieuwe Dierenwet, stemde een meerderheid van de Tweede Kamer toch vóór. In de Senaat was het vorige week niet meer dan een hamerstuk.
 2. Samen sterk in de zorg
  PREMIUM
  commentaar

  Samen sterk in de zorg

  Slimme brillen, vloeren die aanvoelen of iemand goed loopt, sensors die aangeven dat een incontinentieluier vol zit en heupairbags - gaat dit over een aflevering van de sciencefictionserie Star Trek? Nee, het gaat om technologische ontwikkelingen in de Zeeuwse verpleeghuizen. Die komen binnen handbereik nu de zorginstellingen zich hebben aangesloten bij Anders werken in de zorg, het samenwerkingsverband dat in West-Brabant al enige tijd ijvert voor de invoering van deze nieuwe technieken.