Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vakantie in tijden van corona

COMMENTAARWat vertelt het hoogseizoen in Zeeland, met zijn volle campings, vakantieparken, terrassen en stranden over vakantie vieren in tijden van corona? 

 1. Oud-directeur kerncentrale Borssele adviseert over kernenergie - dat voedt twijfel over onafhankelijkheid
  PREMIUM
  analyse

  Oud-directeur kerncentra­le Borssele adviseert over kernener­gie - dat voedt twijfel over onafhanke­lijk­heid

  BORSSELE - Kernenergie is goedkoper dan wind- en zonne-energie, concludeerde het Oostenrijkse onderzoeksbureau Enco vorige maand in een advies aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Maar hoe onafhankelijk is dat rapport eigenlijk nu blijkt dat de auteurs deels uit de nucleaire sector komen? Eén van de schrijvers is bijvoorbeeld Mario van der Borst, tot 2010 technisch directeur bij de kerncentrale in Borssele.
 2. Eerst was er niets en dan was er iets
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Eerst was er niets en dan was er iets

  Vroeger stond hier een lage jaren zestig schuur met een ijzeren poort en een dak van asbestplaten. Een bouwsel van de vorige eigenaar. De betonnen vloer bestond uit verschillende niveaus omdat er varkens, kippen en een paar stieren in werden vetgemest en er geulen nodig waren om de urine en ontlasting op te vangen. Er hingen TL-lampen die na verloop van tijd flikkerden en er de brui aan gaven en niet zelden stapte ik in het halfduister in zo’n verdomde geul of stootte ik mijn hoofd tegen een dwarsbalk vol roestige nagels.
 1. Kerken, laat je niet gek maken
  PREMIUM
  commentaar

  Kerken, laat je niet gek maken

  Zeeuwse kerken laten zich niet gek maken door de discussie over Staphorst. Daar kwamen afgelopen weekeinde honderden kerkgangers bijeen in een groot gebouw. Voor veel Nederlanders is dit een verkeerd signaal. Als iedereen zijn best doet de adviezen van de regering op te volgen, waarom ga je daar als kerk dan dwars tegenin door met zeshonderd mensen tegelijk te gaan zingen? Zo laat je blijken dat je lak hebt aan de samenleving. Schermen met de vrijheid van godsdienst is onzinnig. Want die houdt op waar gevaar ontstaat voor de volksgezondheid.
 2. Post of potlood, elke stem moet tellen
  COMMENTAAR

  Post of potlood, elke stem moet tellen

  De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika worden op dinsdag 3 november gehouden, maar de eerste stemmen zijn al uitgebracht. Wie dat per post doet, bijvoorbeeld vanuit Zeeland, kan al weken eerder een vakje rood maken. Ook binnen de VS zullen vele miljoenen Amerikanen voor deze oplossing kiezen. Er is geen ander land waar corona harder heeft toegeslagen, dus de schrik zit er goed in. Kiezers gaan liever niet in de rij staan voor een stembureau.