Vaccinatie met het Pfizer-vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaccinatie met het Pfizer-vaccin. © Rene Manders/DCI Media

Vaccineer je, dan kan Nederland echt open

COMMENTAARNa ruim anderhalf jaar neemt Nederland afscheid van de 1,5-metermaatregel. Samen met het advies om handen te wassen was dit een constante in de strijd tegen coronabesmettingen. Dat het kabinet die nog niet als gewonnen beschouwt, bewijst de maatregel die ervoor in de plaats komt: een vaccinatie- of testbewijs om toegang te krijgen tot de horeca, theaters, festivals en evenementen. De samenleving wordt nog niet open gegooid, zoals in Denemarken.

 1. Misschien is het verhaal van Lionel Messi wel symbolisch
  PREMIUM
  COLUMN MARLEEN BLOMMAERT

  Misschien is het verhaal van Lionel Messi wel symbolisch

  De wereld is aan het veranderen, traag maar gestaag. En dan doel ik niet op de huilende Lionel Messi die niet meer bij Barcelona ‘kan’ blijven voetballen. Het geld is daar namelijk op. Hij verdient per jaar 138 miljoen en nog wat. Mede daardoor heeft de club een schuld van 1 miljard. Hij wilde ook wel voor de helft van zijn salaris blijven. Ik zou ook wel voor 1/138e van dat bedrag blijven, maar goed, je hebt natuurlijk ook zo je vaste lasten als voetballegende.
 2. Lustige Linda dacht dat ze zwanger was
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Lustige Linda dacht dat ze zwanger was

  Ik heb er een weekje Frankrijk op zitten: zon, zee, strand, 36 graden en lustige Linda. Dat was buitengewoon aangenaam. De heen- en terugweg reisde ik op de traditionele manier: in een zeventien jaar oude Suzuki Ignis, niet meer dan 110 km/u, geen airco (het lampje brandde wel, maar ik ontdekte op het verkeerde moment dat het ding niet functioneerde), open ramen dus, en de heuvels op en af schakelen als een gek.