Yara
Volledig scherm
PREMIUM
Yara © Peter Nicolai

Urgente vragen aan het nieuwe kabinet

commentaarOp de tafel van informateur Mariëtte Hamer moet inmiddels een stapel documenten liggen waar ze niet meer overheen kan kijken. Iedere zichzelf respecterende overheid of organisatie dropt nog een keer haar plannen voor de komende jaren. Vaak is het een opgelegd pandoer: dat doen ze nou eenmaal altijd. Maar in de hoge stapel papier zitten ook betogen die wellicht niet helemaal nieuw zijn, maar wel urgent.

 1. Samen sterk in de zorg
  PREMIUM
  commentaar

  Samen sterk in de zorg

  Slimme brillen, vloeren die aanvoelen of iemand goed loopt, sensors die aangeven dat een incontinentieluier vol zit en heupairbags - gaat dit over een aflevering van de sciencefictionserie Star Trek? Nee, het gaat om technologische ontwikkelingen in de Zeeuwse verpleeghuizen. Die komen binnen handbereik nu de zorginstellingen zich hebben aangesloten bij Anders werken in de zorg, het samenwerkingsverband dat in West-Brabant al enige tijd ijvert voor de invoering van deze nieuwe technieken.
 2. Versoepelingen zijn geen vrijbrief
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Versoepe­lin­gen zijn geen vrijbrief

  Het leek erop dat Zeeland afgelopen weekend niet alleen uitbundig de terugkeer van de zon vierde, maar ook het einde van de coronapandemie. Wie rondkeek zag onder meer grote groepen op terrassen, volle winkelstraten en complete wielerpelotons op de weg. Er wordt massaal een voorschot genomen op het herstel van het oude normaal. De tot voor kort zo heilige anderhalve meter lijkt nog slechts een vrijblijvend advies, het mondkapje een herinnering aan wat voorbij is.