Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Terug naar af

CommentaarPak de meetlat maar weer uit de kast. Tot nu was de 1,5 meter maatregel een dringend advies, maar vanaf woensdag een plicht. Het kabinet herintroduceert de strenge maatregel om het oplopend aantal coronabesmettingen in te dammen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De 1,5 meter komt bovenop het bestaande pakket waaronder de coronapas, het mondkapje, vervroegde horecasluiting en het dringend advies om zoveel mogelijk thuis te werken.

 1. Snelle wieken, langzame molens
  PREMIUM
  commentaar

  Snelle wieken, langzame molens

  Zo snel als de wieken van een helikopter draaien, zo langzaam draaien molens van de bureaucratie. In de zomer van 2020 besloten Provinciale Staten van Zeeland dat in plaats van 800 keer helikopters 4000 keer mogen opstijgen of landen vanaf Zeeland Airport. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en nog is dit besluit niet van kracht. En zo steeg maandag voor de laatste keer dit jaar een helikopter op vanaf dit vliegveld bij Arnemuiden waarmee mogelijk de 800ste vliegbeweging een feit was.
 2. Het gaat maar door met ongelukken op gevaarlijke rotondes in Goes: ‘Tijd om in te grijpen’
  PREMIUM
  opinie

  Het gaat maar door met ongelukken op gevaarlij­ke rotondes in Goes: ‘Tijd om in te grijpen’

  GOES - En weer was het raak. Drie keer zelfs. Op de rotonde bij het stadskantoor in Goes werd donderdag een fietser van de sokken gereden door een automobilist, een dag eerder overkwam dat een snorfietser. Op het Poelplein werd donderdag een fietsend meisje aangereden. De incidenten passen in een reeks ongelukken op de nieuwe rotondes nabij de spoortunnel. Het is tijd om in te grijpen.