stockadr politie politiewagen politieauto handboeien wapenstok mobilofoon
Volledig scherm
PREMIUM
stockadr politie politiewagen politieauto handboeien wapenstok mobilofoon © Getty Images/iStockphoto

Tekort aan politie wordt nijpend

CommentaarPaniek over de politie. Amsterdam beperkt het politiewerk omdat er te weinig agenten zijn. Andere steden zijn er ook mee bezig. Drie gemeenten in de provincie Utrecht willen dat militairen werk van de politie overnemen. In Zeeland is minder blauw op straat omdat buiten de provincie extra agenten worden ingezet voor de beveiliging van rechters en advocaten. Waar eindigt dit? De burger zal zich zorgen maken. Maar de burger kan ook wat doen.

 1. Politie maakt inhaalslag
  PREMIUM
  Commentaar

  Politie maakt inhaalslag

  Het overkomt bijna iedereen. Dan krijg je weer zo’n mailtje met ‘Let op, uw bankpas is verouderd. Ga naar…’ Als criminelen maar genoeg van dit soort visjes uitgooien, vangen ze wat. Deze oplichting neemt grote vormen aan. Eerder deze week werden in Nederland twee mensen aangehouden die ouderen zouden hebben getild voor vier miljoen euro. Tot honderdduizend euro per slachtoffer. Vroeger waren winkeldieven de typische veelplegers. Nu zijn het de criminelen die op internet werken.
 2. Kernenergie blijft een gok
  PREMIUM

  Kernener­gie blijft een gok

  Fractieleider Klaas Dijkhoff van de VVD grijpt de algemene beschouwingen aan om in de Tweede Kamer aandacht te vragen voor kernenergie. En minister Eric Wiebes komt in Zeeland praten over de kerncentrale. Zijn verkenning valt min of meer samen met acties vóór kernenergie. Komt er beweging in de zaak? De toelichting die Wiebes onlangs aan de Kamer heeft gegeven wijst daar niet op. Wiebes stuurde de bevindingen door van EPZ, het bedrijf dat de kerncentrale draaiende houdt. Die geven weinig hoop.