Ad van Liere uit Goes werkte tot vorig jaar op de ic van Adrz in Goes. Inmiddels met pensioen. Maar nu dus toch weer aan het werk vanwege de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Ad van Liere uit Goes werkte tot vorig jaar op de ic van Adrz in Goes. Inmiddels met pensioen. Maar nu dus toch weer aan het werk vanwege de coronacrisis. © Marcelle Davidse

Steun al die frontsoldaten

CommentaarHoe lang werkt de cocktail van adrenaline en plichtsbesef? Hoeveel energie hebben alle mensen in de zorg die keihard vechten tegen het coronavirus? Lange uren onder vaak zeer zware omstandigheden. Zij gaan maar door. Ondertussen neemt de druk toe. Dit kan niet goed blijven gaan.

Ziekenhuizen zien de bui al een tijdje hangen. Daarom deden ze onlangs een oproep aan mensen met een medische achtergrond: kom ons helpen. Dat heeft gewerkt. Honderden mensen maken zich op om bij te springen. Soms worden zij voor gek versleten, vanwege de risico’s. Zij trekken zich er weinig van aan. Dat is heel mooi.

  1. Rutte houdt jeugd kort
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Rutte houdt jeugd kort

    Premier Mark Rutte heeft van die ongelukkige momenten. Zoals iemand de hand reiken bij het dringende advies geen hand meer te geven. Deze week gaat het fout met zijn vraag aan jongeren mee te denken over de coronacrisis. Maar dit keer valt de premier niets te verwijten. Zijn duidelijke oproep aan de jeugd om samen de anderhalvemetersamenleving slim in te richten, wordt verkeerd uitgelegd. Rutte vraagt de jongeren niet mee te besturen. Eerder het tegendeel. Rutte houdt de jeugd juist heel kort. Hij vraagt hen vooral volwassenen uit te dagen creatief met de hygiëneregels om te gaan.