Commissaris van de koning Han Polman zit de eerste online Statenvergadering ooit voor. Alleen hij en de gedeputeerden zaten in de Statenzaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Commissaris van de koning Han Polman zit de eerste online Statenvergadering ooit voor. Alleen hij en de gedeputeerden zaten in de Statenzaal. © Ernst Jan Rozendaal

Staten kunnen best online vergaderen

commentaarProvinciale Staten van Zeeland vergaderen vrijdag in de Middelburgse Abdij. Met goede voorzorgsmaatregelen tegen corona, maar toch. Commissaris van de koning Han Polman legt in de PZC uit waarom de politici en bestuurders geen online vergadering beleggen. Volgens Polman is een fysieke bijeenkomst nodig voor de kwaliteit van de besluitvorming. En volgens de GGD kan het. Is dit een verstandige keuze?

 1. Meteen overal terug naar 30
  PREMIUM
  commentaar

  Meteen overal terug naar 30

  De Tweede Kamer wil overal in de hele bebouwde kom naar 30 km/u. Een meerderheid steunt een motie van GroenLinks en de SGP. Als het kabinet dit plan overneemt, voegt Nederland zich eindelijk naar de inzichten van talloze bestuurders en deskundigen uit meer dan honderd landen. Tot nu toe laat minister Cora van Nieuwenhuizen het aan de gemeenten over. Die zijn ermee bezig, zegt zij. Op een groot deel van de wegen in de bebouwde kom is 30 al het maximum. Maar dat is geen goede reden om te wachten met een landelijke regeling.
 2. Oud-directeur kerncentrale Borssele adviseert over kernenergie - dat voedt twijfel over onafhankelijkheid
  PREMIUM
  analyse

  Oud-directeur kerncentra­le Borssele adviseert over kernener­gie - dat voedt twijfel over onafhanke­lijk­heid

  BORSSELE - Kernenergie is goedkoper dan wind- en zonne-energie, concludeerde het Oostenrijkse onderzoeksbureau Enco vorige maand in een advies aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Maar hoe onafhankelijk is dat rapport eigenlijk nu blijkt dat de auteurs deels uit de nucleaire sector komen? Eén van de schrijvers is bijvoorbeeld Mario van der Borst, tot 2010 technisch directeur bij de kerncentrale in Borssele.
 1. Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland
  Play

  Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland

 2. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg