Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Smeer kerst niet te veel uit

commentaarSommige tuincentra zijn al helemaal klaar voor kerst. Dit jaar lijkt de gekte nog wat eerder toe te slaan dan anders. De aankopen voor Sinterklaas en Kerstmis lopen al veel langer vervelend door elkaar, maar nu gaan de remmen helemaal vroeg los. Het blijft niet bij aankopen. Hier en daar gaat de buitenverlichting al aan. En wie de hele dag kerstliedjes wil horen, hoeft alleen maar de goede zender op te zoeken.

 1. Oud-directeur kerncentrale Borssele adviseert over kernenergie - dat voedt twijfel over onafhankelijkheid
  PREMIUM
  analyse

  Oud-directeur kerncentra­le Borssele adviseert over kernener­gie - dat voedt twijfel over onafhanke­lijk­heid

  BORSSELE - Kernenergie is goedkoper dan wind- en zonne-energie, concludeerde het Oostenrijkse onderzoeksbureau Enco vorige maand in een advies aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Maar hoe onafhankelijk is dat rapport eigenlijk nu blijkt dat de auteurs deels uit de nucleaire sector komen? Eén van de schrijvers is bijvoorbeeld Mario van der Borst, tot 2010 technisch directeur bij de kerncentrale in Borssele.
 2. Het Griekse reisje: nu is het wel genoeg geweest
  PREMIUM
  commentaar

  Het Griekse reisje: nu is het wel genoeg geweest

  Koning Willem-Alexander komt slecht weg met zijn Griekse vakantie. Meteen terugreizen is niet genoeg. De gifbeker moet helemaal leeg. Iemand vindt dat er een openbare boetedoening bij hoort. Die is er gekomen. De koning en zijn vrouw Máxima stijfjes op een bank. Als konijnen in de koplampen. Met een tekst die inhoudelijk wel oké is, maar die klinkt als een grafrede. Het is veel te zwaar aangezet. De uitglijer van de koning is pijnlijk, maar geen ramp. Nederland overleeft het met gemak.
 1. Youp van 't Hek oefent oudejaarsconference in Middelburg
  Play

  Youp van 't Hek oefent oudejaars­con­fe­ren­ce in Middelburg

 2. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide