Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

SGP Tholen gaat in de fout

commentaarAls vloeken niet heel onbetamelijk was, dan zou je het doen. Naar aanleiding van de bijdrage van Cees Verloop aan de algemene beschouwingen van de gemeente Tholen. De fractievoorzitter van de SGP zegt dat het coronavirus een waarschuwing van God is. Volgens Verloop moeten we beter naar Hem luisteren. Verloop heeft er kennelijk geen moeite mee dat die veronderstelde waarschuwing honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Geen moeite met een god die spreekt in pandemieën.

 1. Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwerseiland begint aan nieuw seizoen
  PREMIUM
  Opinie

  Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwersei­land begint aan nieuw seizoen

  ZIERIKZEE - Het Uur U voor Brouwerseiland nadert. Volgende week donderdag velt de Schouwse gemeenteraad het, wat haar betreft, finale oordeel over het bouwplan voor meer dan driehonderd luxe recreatievilla's op dertien kunstmatige eilandjes in de Grevelingen. Hoewel de raadsleden zich maandag in een speciale commissievergadering nog niet allemaal diep in de ziel lieten kijken, werd duidelijk dat een meerderheid vasthoudt aan de motie van vorig jaar. Genoeg is genoeg, klonk het toen.
 2. Huren blijft een beetje schuren
  PREMIUM
  commentaar

  Huren blijft een beetje schuren

  De Zeeuwse woningbouwverenigingen krijgen prima cijfers van hun huurders. De dienstverlening van de corporaties is goed. Dat blijkt uit landelijk onderzoek. Dit is mooi. Want de huursector staat al genoeg onder druk. Betaalachterstanden, wachtlijsten, het speelt in deze coronatijd nog wat meer dan anders. Sommige huurders hebben minder inkomen en kunnen de huren maar met moeite opbrengen. Wie een huurhuis zoekt, stoot wat vaker zijn neus omdat er minder doorstroming is.
 1. Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland
  Play

  Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland

 2. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg