Vogelhouder Leo Quist
Volledig scherm
PREMIUM
Vogelhouder Leo Quist © Johan vd Heijden

Senaat heeft bij Dierenwet zitten slapen

Het is een sympathieke gedachte. Dieren, ook als ze in of bij huis worden gehouden, moeten natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Als ze in een stal, hok of kooi worden gehouden, mogen ze geen pijn of ongemak ervaren. Wie is daar nu tegen? Het parlement in ieder geval niet. Hoewel minister Schouten in april ontraadde deze bepaling op te nemen in de nieuwe Dierenwet, stemde een meerderheid van de Tweede Kamer toch vóór. In de Senaat was het vorige week niet meer dan een hamerstuk.

 1. Overheid zet oren vroeg open
  PREMIUM
  commentaar

  Overheid zet oren vroeg open

  Zeeland heeft een drukke oost-westverbinding - de A58 - en een goed gebruikte noord-zuidroute - de Deltaweg tussen Zierikzee en Goes, die via een stukje A58 aansluit op de Sloeweg en na de Westerscheldetunnel verder gaat als Tractaatweg naar Vlaanderen. Overal is het goed doorrijden, behalve op de Deltaweg. Die is voor het grootste gedeelte tweebaans, zonder gescheiden rijstroken, met slechts één viaduct, zonder rotondes, maar met verkeerslichten. De provincie heeft de weg aangewezen als doorgaande route (stroomweg) maar hij is totaal niet geschikt om harder te rijden dan 80 kilometer per uur.
 2. Boterham met tevredenheid
  Commentaar

  Boterham met tevreden­heid

  Terwijl het grootste deel van de economie zich langzaam maar zeker herstelt van de coronacrisis, wordt het leven van de gewone burger duurder. Hij zal dieper in de portemonnee moeten tasten voor de dagelijkse boodschappen. Wie de winkelwagen heeft gevuld, merkt aan de kassa dat het bonnetje onder de streep tegenvalt. Boodschappen zijn tot 9 procent duurder geworden, blijkt uit een prijsvergelijking van onderzoeksbureau GfK. Vlees, salades en brood, maar ook alcohol en diervoeding zijn fors in prijs gestegen.