stock.xchng
Volledig scherm
PREMIUM
© stock.xchng

Schoffelen met beleid

COMMENTAARBegint in Zeeland en Friesland de ommekeer in bestuurlijk Nederland? Als het aan bestuursdeskundigen Herman Lelieveldt en Casper van den Berg ligt wel. De provincies Zeeland en Friesland zijn volgens de twee bij uitstek geschikt als proeftuin om een einde te maken aan bestuurlijke verrommeling.

 1. Is de vos terecht de klos?
  PREMIUM
  commentaar

  Is de vos terecht de klos?

  Wordt de vos een plaag in de Zeeuwse delta? Volgens de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging wel. In een rapport over de vossenstand blijkt dat de soort al jaren aan een opmars bezig is en dat de vos vorig jaar veel terrein heeft gewonnen. Om de populatie in toom te houden, wil de jagersvereniging ook ’s nachts vossen afschieten. Dat is nu verboden, op twee gebieden na waarvoor ontheffing is verleend: de Yerseke Moer en heel Schouwen-Duiveland.
 2. IJdele hoop op tolvrije tunnel
  PREMIUM

  IJdele hoop op tolvrije tunnel

  Eindelijk duidelijkheid en eindelijk een einde aan het gegoochel met miljoenen. Het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel zou volgend jaar 340 miljoen euro kosten en over vier jaar is daar nog 261 miljoen voor nodig. En niet, zoals recent demissionair minister-president Rutte nog verkondigde, 450 miljoen euro. Met dank aan onderzoeksbureau Rebel, dat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat keek wat een tolvrije tunnel kost.
 1. Indrukwekkende erehaag voor Elkin Koole op Markt in Hulst
  Play

  Indrukwek­ken­de erehaag voor Elkin Koole op Markt in Hulst

 2. 700 ontbijtjes voor gehandicapten door heel de provincie
  Play

  700 ontbijtjes voor gehandicap­ten door heel de provincie