Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Samen sterk in woningbouw

commentaarEven opletten kiezers! Want het CDA en de PvdA, partijen in het centrum van de politiek, hebben een koers gekozen voor de Kamerverkiezingen van maart 2021. Grote kans dat de twee ideeën hebben die we moeten laten meewegen als we naar de stembus gaan. De partijen zien dezelfde knelpunten in de maatschappij, maar zij hebben verschillende oplossingen. Zoals voor de woningmarkt.

 1. Het Griekse reisje: nu is het wel genoeg geweest
  PREMIUM
  commentaar

  Het Griekse reisje: nu is het wel genoeg geweest

  Koning Willem-Alexander komt slecht weg met zijn Griekse vakantie. Meteen terugreizen is niet genoeg. De gifbeker moet helemaal leeg. Iemand vindt dat er een openbare boetedoening bij hoort. Die is er gekomen. De koning en zijn vrouw Máxima stijfjes op een bank. Als konijnen in de koplampen. Met een tekst die inhoudelijk wel oké is, maar die klinkt als een grafrede. Het is veel te zwaar aangezet. De uitglijer van de koning is pijnlijk, maar geen ramp. Nederland overleeft het met gemak.
 2. Eens kijken of de volgelingen van
Baudet hem voorgaan naar
de uitgang van de politieke arena
  PREMIUM
  commentaar

  Eens kijken of de volgelin­gen van Baudet hem voorgaan naar de uitgang van de politieke arena

  Thierry Baudet vat zijn terugtreden als lijsttrekker van Forum voor Democratie handzaam samen: de nonsens is gestopt. Baudet bedoelt de ophef over antisemitische, homofobe en racistische ontsporingen in de jongerenafdeling van zijn partij. Maar het is duidelijk dat Baudet zelf als weinig anderen de Nederlandse politiek heeft verpest met nonsens, soms zeer gevaarlijke. Het is niet vreemd dat hij struikelt over extreme uitspraken van een deel van zijn jonge volgelingen, want hij lokt dit soort gevaarlijke taal uit.
 3. Goed plan van de ChristenUnie voor nieuw belastingsysteem schiet door in inkomenspolitiek
  PREMIUM
  commentaar

  Goed plan van de Christen­Unie voor nieuw belasting­sys­teem schiet door in inkomenspo­li­tiek

  De ChristenUnie heeft grote plannen met de belastingen. De CU pleit voor een veel eenvoudiger systeem. De partij wil af van de meeste toeslagen, kortingen en aftrekposten. Als compensatie ziet de CU verlaging van de belasting op arbeid en verhoging van het minimumloon, de bijstand en de AOW. Zo doet de ChristenUnie een goede poging het belastingstelsel eindelijk eens op te schonen.
 4. Nu even geen vuurwerk: verkopers kunnen aansluiten in de lange rij van getroffen ondernemers
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Nu even geen vuurwerk: verkopers kunnen aansluiten in de lange rij van getroffen onderne­mers

  Het ging zo goed met het vuurwerkbeleid. Vanaf 1 december 2020 zouden knalvuurwerk en vuurpijlen verboden zijn. In het hele land. Aan die duidelijkheid was Nederland toe. Siervuurwerk mocht nog wel. Dat was het plan. Toen kwam het virus. Nu dubt het kabinet over een totaal vuurwerkverbod. Want de zorg en de hulpdiensten hebben hun handen vol aan de coronacrisis. Zij kunnen de gebruikelijke ellende van de jaarwisseling er niet bij hebben. Dus een tijdelijk verbod op alle vuurwerk lijkt logisch.
 1. Extra pensioenregeling voor oud-Europarlementariërs is niet meer te verkopen
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Extra pensioenre­ge­ling voor oud-Europarle­men­ta­riërs is niet meer te verkopen

  De Europese Unie heeft een slechte reputatie. Het geld lijkt er niet op te kunnen. Het gaat zowel om de miljarden subsidies die maar blijven stromen, als om de eigen portemonnee van de Europarlementariërs. Zij verdienen uitstekend maar ze hebben bovendien een onkostenvergoeding die het inkomen van veel gewone burgers ver overschrijdt. Een andere misstand, die ook al jaren bestaat, komt maandag aan de orde in de Brusselse commissie Begrotingscontrole. Om een luxe aanvullende pensioenvoorziening voor honderden oud-Europarlementariërs te redden, is veel extra belastinggeld nodig.
 1. Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland
  Play

  Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland

 2. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg