Reizigers checken in op Schiphol.
Volledig scherm
PREMIUM
Reizigers checken in op Schiphol. © EPA

Quarantaineplicht komt laat

commentaarMinstens vijf dagen huisarrest als je vanuit het buitenland naar Nederland terugkeert. Een overheid die overgaat tot zo'n draconische maatregel moet het water wel aan de lippen staan. Na negen maanden voorbereiding gaat de wet die quarantaine en een test verplicht stelt voor reizigers uit risicogebied naar de Tweede Kamer. 

 1. IJdele hoop op tolvrije tunnel
  PREMIUM

  IJdele hoop op tolvrije tunnel

  Eindelijk duidelijkheid en eindelijk een einde aan het gegoochel met miljoenen. Het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel zou volgend jaar 340 miljoen euro kosten en over vier jaar is daar nog 261 miljoen voor nodig. En niet, zoals recent demissionair minister-president Rutte nog verkondigde, 450 miljoen euro. Met dank aan onderzoeksbureau Rebel, dat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat keek wat een tolvrije tunnel kost.
 2. Rekenkamer trapt, onbedoeld, een nieuw deukje in het imago van Zeeland
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Rekenkamer trapt, onbedoeld, een nieuw deukje in het imago van Zeeland

  In een ontluisterend rapport maakt de Rekenkamer gehakt van de manier waarop het ministerie van Defensie zich door het dossier marinierskazerne heen heeft geblunderd. Aan het begin van dit gedoemde plan zette de Rekenkamer eerder ook al grote vraagtekens bij het project. Het zou op financieel drijfzand gebouwd zijn. Defensie hield stug vast aan de verhuizing totdat de mariniers in 2019 gingen muiten.
 3. Met tol is een toegangstest niet gratis
  PREMIUM
  commentaar

  Met tol is een toe­gangstest niet gratis

  Stel je voor. Er is geen locatie in Zeeuws-Vlaanderen waar je een coronatest kunt halen die je straks nodig hebt om uit eten te gaan of een filmpje te pikken. Dan moet je door de tunnel naar Goes of Geersdijk, betaal je tol, kun je je gratis laten testen - want dat wil de Tweede Kamer - rij je terug, betaal je weer tol, parkeer je je auto en wandel je naar het restaurant dat zich misschien wel op de hoek van je eigen straat bevindt.
 1. Ontknoping moordzaak Oostkapelle: doodde de verdachte zijn buurvrouw?
  Play

  Ontknoping moordzaak Oostkapel­le: doodde de verdachte zijn buurvrouw?

 2. Oldtimers toeren rond Axel: zonder publiek, wel met hapjes
  Play

  Oldtimers toeren rond Axel: zonder publiek, wel met hapjes