Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Prikpauze is onlogisch

CommentaarMorgen wordt duidelijk of de vaccinaties met AstraZeneca weer worden hervat. Afgelopen vrijdag legde minister Hugo de Jonge ze stil voor mensen onder de zestig, na het overlijden van een vrouw bij wie een zeldzame vorm van trombose was geconstateerd. De GGD's besloten afgelopen weekend dan ook maar ouderen eventjes niet meer met AstraZeneca in te enten, om vaccins te sparen.

 1. Rekenkamer trapt, onbedoeld, een nieuw deukje in het imago van Zeeland
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Rekenkamer trapt, onbedoeld, een nieuw deukje in het imago van Zeeland

  In een ontluisterend rapport maakt de Rekenkamer gehakt van de manier waarop het ministerie van Defensie zich door het dossier marinierskazerne heen heeft geblunderd. Aan het begin van dit gedoemde plan zette de Rekenkamer eerder ook al grote vraagtekens bij het project. Het zou op financieel drijfzand gebouwd zijn. Defensie hield stug vast aan de verhuizing totdat de mariniers in 2019 gingen muiten.
 2. Zonder contrast zouden we gek worden
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Zonder contrast zouden we gek worden

  Ik hou van blauw. Van die lange, oneindige lentelucht waarin ik kan blijven kijken en wegdromen en de gedachten onwillekeurig terug gaan naar vervlogen lentes en zomers, van de blauwe schittering van de Middellandse Zee, het blauw dat ik zojuist zag blinken boven de bek van een eend die stil naast me in de diepe sloot op het water dreef, van de blauwe schittering van het dak van een schuur, van het diepe donkere blauw van een plek op het lichaam die herinnert aan verdwenen pijn. Blauw is zacht, blauw is rust, blauw is ruim.
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me