Volledig scherm
© Thinkstock

Post of potlood, elke stem moet tellen

COMMENTAARDe presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika worden op dinsdag 3 november gehouden, maar de eerste stemmen zijn al uitgebracht. Wie dat per post doet, bijvoorbeeld vanuit Zeeland, kan al weken eerder een vakje rood maken. Ook binnen de VS zullen vele miljoenen Amerikanen voor deze oplossing kiezen. Er is geen ander land waar corona harder heeft toegeslagen, dus de schrik zit er goed in. Kiezers gaan liever niet in de rij staan voor een stembureau.

 1. Geef het goede voorbeeld, dan volgen de verdwaalde schapen wel
  PREMIUM
  commentaar

  Geef het goede voorbeeld, dan volgen de verdwaalde schapen wel

  Nederland houdt zijn hart vast. Hoe streng worden de coronamaatregelen? Het aantal besmettingen laat de regering weinig ruimte. Het ligt voor de hand sporten, feesten en uitgaan voorlopig te vergeten, alleen voor de eerste levensbehoeften te winkelen en zo min mogelijk te reizen. Misschien moeten we zelfs onze huiselijke kring nog wat kleiner maken. Zo blijven werk en school hopelijk buiten schot. Het is allemaal weinig aanlokkelijk.
 2. On-Zeeuws omdenken
  PREMIUM
  commentaar

  On-Zeeuws omdenken

  Na hun opleiding in Zeeland zwermen de studenten van University College Roosevelt uit over de wereld. Ze kunnen hun master immers hier niet halen. Omdat het fundament dat in Middelburg is gelegd zo stevig is, staan de deuren van binnen- en buitenlandse universiteiten, vaak niet de minste, voor hen open. Die zijn we voor eeuwig kwijt, zou je denken. Maar nee, een flink aantal vestigt zich na de studie weer in Zeeland, ook als ze hier oorspronkelijk niet vandaan komen.
 1. Feestdagen in aantocht, YourSuprise zoekt personeel
  Play

  Feestdagen in aantocht, YourSupri­se zoekt personeel

 2. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown