Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Plastic, zegen en zorg

Plastic is een zegen en een zorg. Dankzij plastic kunnen we bijvoorbeeld voedsel langer bewaren en voorwerpen lichter maken. Ook de medische wereld gebruikt vaker plastic. Een heupprothese bestaat uit kunststof. 

 1. Post of potlood, elke stem moet tellen
  COMMENTAAR

  Post of potlood, elke stem moet tellen

  De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika worden op dinsdag 3 november gehouden, maar de eerste stemmen zijn al uitgebracht. Wie dat per post doet, bijvoorbeeld vanuit Zeeland, kan al weken eerder een vakje rood maken. Ook binnen de VS zullen vele miljoenen Amerikanen voor deze oplossing kiezen. Er is geen ander land waar corona harder heeft toegeslagen, dus de schrik zit er goed in. Kiezers gaan liever niet in de rij staan voor een stembureau.
 2. Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden
  PREMIUM
  Opinie

  Het kabinet had sluiting van alle horeca kunnen vermijden

  De horeca is weer de kop van Jut. Los van de zorg en ook de cultuur is er geen bedrijfstak die zo zwaar moet boeten voor de coronacrisis. Was het wel nodig om alle horecazaken een maand lang te sluiten? Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet te onderzoeken of restaurants open konden blijven. Dat advies kwam vlak voordat premier Rutte en minister De Jonge dinsdag nieuwe maatregelen aankondigden. Veel en veel te laat.
 3. Derde leven van turbines in de pijlerdam geeft hoop op
doorbraak getijdenenergie
  PREMIUM

  Derde leven van turbines in de pijlerdam geeft hoop op doorbraak getijden­ener­gie

  De turbines in de pijlerdam wekken binnenkort weer stroom op. Het is het derde leven van de ontwikkelaar Tocardo en het is de derde kans om te bewijzen dat getijdenenergie werkt. Eerdere pogingen zijn mislukt. Niet omdat de techniek slecht is, maar omdat er te weinig turbines worden verkocht. Dat is het moeilijke van innovatie. Kom je iets te vroeg, dan blijft de geldstroom te klein. Kom je iets te laat, dan heb je de slag gemist.
 1. Feestdagen in aantocht, YourSuprise zoekt personeel
  Play

  Feestdagen in aantocht, YourSupri­se zoekt personeel

 2. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown