De kerncentrale in Borssele
Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale in Borssele © Marcelle Davidse

Oud-directeur kerncentrale Borssele adviseert over kernenergie - dat voedt twijfel over onafhankelijkheid

analyseBORSSELE - Kernenergie is goedkoper dan wind- en zonne-energie, concludeerde het Oostenrijkse onderzoeksbureau Enco vorige maand in een advies aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Maar hoe onafhankelijk is dat rapport eigenlijk nu blijkt dat de auteurs deels uit de nucleaire sector komen? Eén van de schrijvers is bijvoorbeeld Mario van der Borst, tot 2010 technisch directeur bij de kerncentrale in Borssele.

 1. Liberalen doen aan zelfcorrectie
  PREMIUM
  opinie

  Liberalen doen aan zelfcorrec­tie

  De VVD claimt steeds nadrukkelijker stemmen uit midden van de politiek. De vertrekkende fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is al lang bezig de partij bij te sturen, kritischer over wat de VVD de ‘rafelranden van het kapitalisme’ noemt en met meer begrip voor de belangen van de middeninkomens. Bas van ’t Wout bevestigt deze lijn in de PZC. Hij is de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van ’t Wout herhaalt nog maar eens dat de VVD een hoger minimumloon wil. Ontspoort de partij?
 2. Kamer op weg naar einde tol
  commentaar

  Kamer op weg naar einde tol

  Wat moet je als inwoner van Zeeuws-Vlaanderen met de politieke aandacht voor een tolvrije tunnel? Blij zijn, hoopvol, kritisch of cynisch? Zegt u het maar. Gisteren kwam de Westerscheldetunnel voorbij in het debat over de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In de Tweede Kamer is een breed besef dat de tolheffing niet meer van deze tijd is. Maar vraag naar een oplossing en de antwoorden lopen zo ver uiteen dat je er moedeloos van wordt.
 1. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide

 2. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team