ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Ophouden met zaniken

commentaarHet was weer even wennen dit weekend. Met een mondkapje op de winkels in en met een geldige QR-code bij de hand het buitenterras op. Menigeen zal bij de supermarkt in de jaszak hebben gegraaid. Vorig jaar zat daar standaard een mondkapje in, nu is het nog geen gewoonte. Wat doe je dan? Terug naar huis of stoïcijns de winkel inlopen? Dat laatste waarschijnlijk, mede omdat op veel plekken niet fanatiek werd gecontroleerd.

 1. Snelle wieken, langzame molens
  PREMIUM
  commentaar

  Snelle wieken, langzame molens

  Zo snel als de wieken van een helikopter draaien, zo langzaam draaien molens van de bureaucratie. In de zomer van 2020 besloten Provinciale Staten van Zeeland dat in plaats van 800 keer helikopters 4000 keer mogen opstijgen of landen vanaf Zeeland Airport. We zijn inmiddels anderhalf jaar verder en nog is dit besluit niet van kracht. En zo steeg maandag voor de laatste keer dit jaar een helikopter op vanaf dit vliegveld bij Arnemuiden waarmee mogelijk de 800ste vliegbeweging een feit was.
 2. 
Mag je nog een fikkie stoken? En andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  Mag je nog een fikkie stoken? En andere lezersreac­ties van deze week

  Lekker een fikkie stoken, kan dat nog? De Raad van State besloot deze week dat gemeenten serieus onderzoek moeten doen als burgers klagen over houtrook. Honderden mensen reageerden via social media op het artikel over deze uitspraak. En Ruud Jobse uit Koudekerke vraagt zich af of 100 euro per jaar echt te veel geld is om je auto te parkeren als je naar je strandslaaphuisje gaat. Hieronder een bloemlezing van de reacties op houtkachelrook én de beste ingezonden lezersreacties op ander nieuws deze week.