Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Op zoek naar harmonie

commentaarHoe vieren we de jaarwisseling? Als het goed gaat, zijn we blij. Dat we gezond zijn. Dat het wel snor zit met onze familie en vrienden. Dat we onszelf ontwikkelen met nieuwe mensen om ons heen, met meer kennis en creativiteit. Of gewoon, we vieren dat alles z’n gangetje gaat. Ook best. Als het minder goed gaat, vragen we ons vertwijfeld af waarom het noodlot mensen treft. Hoe 2019 ook was, altijd wensen we elkaar een goed 2020 toe. Wat moet er gebeuren om eind volgend jaar tevreden terug te kijken?

 1. Politie maakt inhaalslag
  PREMIUM
  Commentaar

  Politie maakt inhaalslag

  Het overkomt bijna iedereen. Dan krijg je weer zo’n mailtje met ‘Let op, uw bankpas is verouderd. Ga naar…’ Als criminelen maar genoeg van dit soort visjes uitgooien, vangen ze wat. Deze oplichting neemt grote vormen aan. Eerder deze week werden in Nederland twee mensen aangehouden die ouderen zouden hebben getild voor vier miljoen euro. Tot honderdduizend euro per slachtoffer. Vroeger waren winkeldieven de typische veelplegers. Nu zijn het de criminelen die op internet werken.
 2. Steekpartij na steekpartij
  PREMIUM
  commentaar

  Steekpar­tij na steekpar­tij

  Verontrustend veel Zeeuwse jongelui grijpen naar messen en andere wapens om hun zin te krijgen. De laatste tijd vooral in Middelburg en Goes, maar het probleem zit overal. Steekpartijen door heel jonge daders worden bijna gewoon. Op het geweld door tieners lijkt geen rem te zitten. Daarom slaat burgemeester Harald Bergmann van Middelburg alarm. Hij constateert dat de instanties die de criminaliteit bestrijden en die aan preventie doen er samen geen goed antwoord op hebben.
 3. Sluit de rijen om De Bat
  COMMENTAAR

  Sluit de rijen om De Bat

  Provinciale Staten hebben gedeputeerde Jo-Annes de Bat een avond lang doorgezaagd. Dat was nodig na verwikkelingen in de kwestie Zanddijk. In die discussie over een betere bereikbaarheid van de Yersekse bedrijventerreinen lette De Bat even niet goed op. Hij meldde netjes de betrokkenheid van een neef, maar hij had niet in de gaten dat één van de mogelijke tracés ook gevolgen heeft voor de grond van een broer. Kan gebeuren. Maar het leek op een mogelijke belangenverstrengeling. Dus moest de onderste steen boven.