Volledig scherm
PREMIUM
© Theo Giele

Omarm die molens niet

opinieEen tsunami van zonneparken en windmolens dreigt het landschap voorgoed te verpesten. Deskundigen waarschuwen in de PZC voor de ingrijpende gevolgen van de energietransitie. Alleen al in Zeeland komen er nog honderden voetbalvelden zonnepanelen bij en tientallen grote windturbines. En dan hebben we het alleen nog maar over de periode tot 2030. Daarna gaat het gewoon door. Op deze groei is te weinig regie. Windmolenparken lijken zonder veel samenhang her en der op te duiken. Dat moet dringend beter.

 1. Overheid blameert zich dubbel in toeslagenaffaire
  PREMIUM

  Overheid blameert zich dubbel in toeslagen­af­fai­re

  Weinig kwesties steken uit boven het coronanieuws. De jammerlijke nasleep van de affaire rond de kinderopvangtoeslag doet dat wel. Niet omdat er nog iets nieuws is te melden. Er ligt nu wel een rapport, maar lang voordat de parlementaire commissie aan het werk ging, was al duidelijk dat de overheid duizenden burgers volkomen onterecht in grote financiële moeilijkheden heeft gebracht. Het grote nieuws van deze week is, dat de regering nog steeds geen goed antwoord heeft op de vraag: wat nu?
 2. Val van kabinet is niet genoeg
  PREMIUM
  commentaar

  Val van kabinet is niet genoeg

  Het kabinet Rutte III is afgetreden. Is dit een goede reactie op de grove fouten met de kinderopvangtoeslag? De slachtoffers van de Belastingdienst zullen het niet meer dan normaal vinden. Maar zij weten ook dat een flink deel van de schuld bij de Tweede Kamer ligt. Die startte destijds de heksenjacht op fraudeurs. Dus de val van het kabinet is niet genoeg. Zelfs als de slachtoffers snel een schadevergoeding krijgen, dan nog zullen veel burgers de overheid voorlopig voor geen cent vertrouwen.
 1. Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes
  Play

  Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes

 2. Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle
  Play

  Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle