De eerste bussen met vluchtelingen komen aan bij de noodopvanglocatie van het Centraal Orgaan Asielzoekers in de Zeelandhallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste bussen met vluchtelingen komen aan bij de noodopvanglocatie van het Centraal Orgaan Asielzoekers in de Zeelandhallen. © ANP

Noodopvang vergt alleen een beetje goede wil

commentaarHet water loopt het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) over de schoenen. Over de oorzaak van het tekort aan plaatsen kunnen we lange en brede beschouwingen uitweiden, maar daarmee lossen we het acute probleem niet op. Opnieuw doet het kabinet via de provincie een dringend beroep op gemeenten om noodopvang te bieden. 

  1. Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’
    LEZERSBRIEVEN

    Lezers reageren op het nieuws van de week: ‘Stop alle vormen van zinloos geweld’

    ,,Ik vind dat álle vormen van zinloos geweld gestopt moeten worden”, reageert huisarts Willem Osterman uit Vlissingen op de oproep van burgemeester Van den Tillaar. En de buurjongen van Rudy Buysrogge is dankzij het ontbreken van een openluchtzwembad in Hulst klaar voor een triatlon. Wil je ook reageren op nieuws uit de PZC? De redactie maakt wekelijks een selectie van ingezonden brieven. Stuur een brief naar lezersredacteur@pzc.nl.