Wie een huis wil kopen moet er razendsnel bij zijn. Op de overspannen woningmarkt ben je soms al te laat als een huis op Funda verschijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie een huis wil kopen moet er razendsnel bij zijn. Op de overspannen woningmarkt ben je soms al te laat als een huis op Funda verschijnt. © Hollandse Hoogte / Novum RegioFoto

Nieuwkomers wel een zegen?

CommentaarTalloze malen schalde de afgelopen jaren de noodkreet door Zeeland: we hebben dringend mensen van buiten de provincie nodig om de vele vacatures in te vullen, want met de eigen beroepsbevolking lukt dat niet. Toen ontvlamde de corona-pandemie die Zeeland onverwachts een handje helpt. 

  1. Doorbraak of niet, dat is de vraag
    PREMIUM
    commentaar

    Doorbraak of niet, dat is de vraag

    D66 heeft de blokkade tegen de ChristenUnie als partner in een nieuw kabinet opgeheven. Dat zou een doorbraak kunnen zijn in het formatieproces dat een half jaar muurvast heeft gezeten. Er wordt nu gemikt op een doorstart van het huidige kabinet. De oppositie roept ach en wee. Erg overtuigend is dat niet. We zouden het bijna vergeten, maar op 17 maart verstevigden VVD, D66, CDA en CU hun basis. De kiezer gunde de regering die was afgetreden vanwege de toeslagenaffaire twee zetels extra.