Nu al is het centrum van Arnemuiden een verkeersknelpunt.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu al is het centrum van Arnemuiden een verkeersknelpunt. © Lex de Meester

Niets doen is geen optie bij Veerse Meer

commentaarDe bereikbaarheid van het gebied ten zuiden van het Veerse Meer baart al jaren zorgen. En het wordt daar de komende jaren alleen maar drukker met recreatieverkeer, zeker als het grootscheepse plan Waterpark Veerse Meer werkelijkheid wordt.

 1. Getijdenenergie heeft ook Haagse steun nodig
  PREMIUM
  commentaar

  Getijden­ener­gie heeft ook Haagse steun nodig

  Wie energie wil opwekken uit water moet goed tegen de stroom in kunnen roeien. Je zou verwachten dat investeerders en subsidiegevers ervoor in de rij staan. Anders dan een windmolen of een zonnepaneel is een turbine die elektriciteit opwekt uit het getij onzichtbaar, hij hangt immers onder water. Als het niet waait, staat een windmolen stil. Als het bewolkt is, is het rendement van een zonnepaneel nihil. Maar eb en vloed wordt het altijd, twee keer per dag. De opbrengst van een getijdencentrale kun je van tevoren uitrekenen.
 2. Met tol is een toegangstest niet gratis
  PREMIUM
  commentaar

  Met tol is een toe­gangstest niet gratis

  Stel je voor. Er is geen locatie in Zeeuws-Vlaanderen waar je een coronatest kunt halen die je straks nodig hebt om uit eten te gaan of een filmpje te pikken. Dan moet je door de tunnel naar Goes of Geersdijk, betaal je tol, kun je je gratis laten testen - want dat wil de Tweede Kamer - rij je terug, betaal je weer tol, parkeer je je auto en wandel je naar het restaurant dat zich misschien wel op de hoek van je eigen straat bevindt.