Een demonstratie tegen de coronamaatregelen in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Een demonstratie tegen de coronamaatregelen in Amsterdam. © Guus Schoonewille

Niemand is onkwetsbaar

commentaarEen epidemie van de ongevaccineerden, noemt Hugo de Jonge de coronacrisis nu. De focus van het kabinet op mensen die, om wat voor reden dan ook, geen coronaprik hebben gehad, is niet zonder gevaar. Mensen die wel gevaccineerd zijn, lopen immers óók een risico. Weliswaar veel minder, maar ze zijn zeker niet onkwetsbaar. Dat mag het kabinet niet uit het oog verliezen.

 1. ‘Helaas, het fluiten heeft maar kort geduurd’ en andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  ‘Helaas, het fluiten heeft maar kort geduurd’ en andere lezersreac­ties van deze week

  Te weinig vrouwelijke scheidsrechters in Zeeland? Nogal wiedes, betoogt Berty Hundersmarck uit Goes. De KNVB erkende lange tijd damesvoetbalclubs niet. Daardoor kon een vrouw niks met haar vers behaalde scheidsrechtersdiploma, als zij tenminste zelf wilde blijven voetballen. En Aad van Wijnen uit Kloetinge legt het uit met een sommetje: In Goes betaalt de vervuiler niet het meest, maar in verhouding juist het minst. Lees hier de selectie van de ingezonden lezersreacties van deze week.
 2. 
Mag je nog een fikkie stoken? En andere lezersreacties van deze week
  lezersbrieven

  Mag je nog een fikkie stoken? En andere lezersreac­ties van deze week

  Lekker een fikkie stoken, kan dat nog? De Raad van State besloot deze week dat gemeenten serieus onderzoek moeten doen als burgers klagen over houtrook. Honderden mensen reageerden via social media op het artikel over deze uitspraak. En Ruud Jobse uit Koudekerke vraagt zich af of 100 euro per jaar echt te veel geld is om je auto te parkeren als je naar je strandslaaphuisje gaat. Hieronder een bloemlezing van de reacties op houtkachelrook én de beste ingezonden lezersreacties op ander nieuws deze week.