ldm22-03-2020 - Oostkapelle - stil strand / weinig mensen
Volledig scherm
PREMIUM
ldm22-03-2020 - Oostkapelle - stil strand / weinig mensen © Lex De Meester

Mij houd je niet tegen

Al ruim een week gelden strenge regels om het coronavirus te bestrijden. Iedereen kent ze: houd 1,5 meter afstand, nies en hoest in de elleboog en was je handen. Premier Rutte riep er in zijn historische toespraak toe op.

Gelukkig houden veel mensen zich er aan. Maar helaas is er een groep die dat niet doet. Het maakt hen niet uit dat er al veel mensen in bijvoorbeeld een bouwmarkt of op het strand zijn. Ze keren niet om. Alsof ze vinden dat ze er recht op hebben. Alsof ze denken: mij houd je niet tegen, nu kan het nog. Er zijn er zelfs die in iemands gezicht hoesten en roepen dat ze corona hebben. Het is asociaal gedrag.

  1. Nooit gedacht dat ik mij in Zeeuwse supermarkten onveiliger zou voelen dan in de Gazastrook
    PREMIUM
    Column

    Nooit gedacht dat ik mij in Zeeuwse supermark­ten onveiliger zou voelen dan in de Gazastrook

    De meeste gedaantes van doodsangst dacht ik te kennen: van onversneden bangheid in oorlogszones tot de verlammende paniek na een slecht nieuwsgesprek bij de arts. Verpletterend nieuw is de angst voor een etentje, een handdruk of een omhelzing. Nooit gedacht dat ik mij in Zeeuwse supermarkten onveiliger zou voelen dan in de Gazastrook, waar op bloed overgoten dagen ook altijd de zon schijnt.