Volledig scherm
PREMIUM

Maatschappij moet zich schamen

commentaarVrouwen en meisjes die geen geld hebben om tampons of maandverband te kopen en gedwongen zijn deze  hygiëneproducten gratis op te halen uit een kastje langs de weg. Hoe diep zijn wij als maatschappij gezonken dat dit nodig is? 

 1. Verlegt het kabinet de koers?
  PREMIUM
  commentaar

  Verlegt het kabinet de koers?

  Tot nu toe was de term medische discriminatie onzin. Die wordt gebruikt door degenen die ageren tegen de CoronaCheckapp. De QR-code die aantoont dat je gevaccineerd bent of getest zou mensen uitsluiten. Dat is maar hoe je het bekijkt. De keuze om je wel of niet te laten vaccineren wordt vrijgelaten. Wie zonder te zijn ingeënt toch naar een restaurant of een festival wil, moet zich laten testen. Op die manier wordt juist niemand uitgesloten.
 2. Doorbraak of niet, dat is de vraag
  PREMIUM
  commentaar

  Doorbraak of niet, dat is de vraag

  D66 heeft de blokkade tegen de ChristenUnie als partner in een nieuw kabinet opgeheven. Dat zou een doorbraak kunnen zijn in het formatieproces dat een half jaar muurvast heeft gezeten. Er wordt nu gemikt op een doorstart van het huidige kabinet. De oppositie roept ach en wee. Erg overtuigend is dat niet. We zouden het bijna vergeten, maar op 17 maart verstevigden VVD, D66, CDA en CU hun basis. De kiezer gunde de regering die was afgetreden vanwege de toeslagenaffaire twee zetels extra.