Johan van der Heijden
Volledig scherm
PREMIUM
© Johan van der Heijden

Liever gestrekt been dan grimlach

CommentaarDe toon is nog steeds vriendelijk, maar de inhoud is hard. De provincie wil dat Den Haag het Westerscheldedossier serieus oppakt. En dat Vlaanderen, desnoods gedwongen door minister Barbara Visser, openheid van zaken geeft over lozingen door Vlaamse bedrijven. De Zeeuwse provinciebestuurders moeten alles uit de krant lezen, zelfs de inval bij een bedrijf als 3M dat direct moet stoppen met illegale lozingen.

 1. Die jongen is dood: bomen buigen nooit
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Die jongen is dood: bomen buigen nooit

  In een zwembad in Gent zag ik een koppel met een lieftallig dochtertje. De man zag eruit als een zwaargewichtversie van de Ierse kooivechter Conor mcGregor. Hij droeg bovendien een al te blitse en kleurrijke kniehoge zwembroek die hij waarschijnlijk te elfder ure in zijn kast had gevonden. De vrouw straalde rust en gemoedelijkheid uit en zat gevangen in het bejaarde lijf van Pipi Langkous. Hun dochtertje zat aan het ronde tafeltje, duikbrilletje op haar voorhoofd. Een idyllisch tafereel.
 2. ‘Er stroomt dus echt benzine door je aderen’
  PREMIUM
  COLUMN OSCAR GARSCHAGEN

  ‘Er stroomt dus echt benzine door je aderen’

  Seksende rugstreeppadden in een verstild duingebied, een blunderende pandjesprins, een pandemie. Lang leek het voor milieuclubs een eitje om de terugkeer van de Grand Prix naar Zandvoort te blokkeren. Maar Max Verstappen, zijn Nederlandse fans, de Zandvoortse middenstand én het Formule 1-circus (beurswaarde 30 miljard) bleken sterker. En nu vind ik het serieus jammer dat ik als nieuwbakken F1-fan geen kaart heb gekocht om vanaf vanmiddag een dag of wat naar de races te gaan.