Volledig scherm
PREMIUM
© VVD

Liberalen doen aan zelfcorrectie

opinieDe VVD claimt steeds nadrukkelijker stemmen uit midden van de politiek. De vertrekkende fractievoorzitter Klaas Dijkhoff is al lang bezig de partij bij te sturen, kritischer over wat de VVD de ‘rafelranden van het kapitalisme’ noemt en met meer begrip voor de belangen van de middeninkomens. Bas van ’t Wout bevestigt deze lijn in de PZC. Hij is de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van ’t Wout herhaalt nog maar eens dat de VVD een hoger minimumloon wil. Ontspoort de partij?

 1. SGP Tholen gaat in de fout
  PREMIUM
  commentaar

  SGP Tholen gaat in de fout

  Als vloeken niet heel onbetamelijk was, dan zou je het doen. Naar aanleiding van de bijdrage van Cees Verloop aan de algemene beschouwingen van de gemeente Tholen. De fractievoorzitter van de SGP zegt dat het coronavirus een waarschuwing van God is. Volgens Verloop moeten we beter naar Hem luisteren. Verloop heeft er kennelijk geen moeite mee dat die veronderstelde waarschuwing honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Geen moeite met een god die spreekt in pandemieën.
 2. Oud-directeur kerncentrale Borssele adviseert over kernenergie - dat voedt twijfel over onafhankelijkheid
  PREMIUM
  analyse

  Oud-directeur kerncentra­le Borssele adviseert over kernener­gie - dat voedt twijfel over onafhanke­lijk­heid

  BORSSELE - Kernenergie is goedkoper dan wind- en zonne-energie, concludeerde het Oostenrijkse onderzoeksbureau Enco vorige maand in een advies aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Maar hoe onafhankelijk is dat rapport eigenlijk nu blijkt dat de auteurs deels uit de nucleaire sector komen? Eén van de schrijvers is bijvoorbeeld Mario van der Borst, tot 2010 technisch directeur bij de kerncentrale in Borssele.
 3. Goed plan van de ChristenUnie voor nieuw belastingsysteem schiet door in inkomenspolitiek
  PREMIUM
  commentaar

  Goed plan van de Christen­Unie voor nieuw belasting­sys­teem schiet door in inkomenspo­li­tiek

  De ChristenUnie heeft grote plannen met de belastingen. De CU pleit voor een veel eenvoudiger systeem. De partij wil af van de meeste toeslagen, kortingen en aftrekposten. Als compensatie ziet de CU verlaging van de belasting op arbeid en verhoging van het minimumloon, de bijstand en de AOW. Zo doet de ChristenUnie een goede poging het belastingstelsel eindelijk eens op te schonen.
 1. Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland
  Play

  Anna Zorgt deelt 400 liter soep uit in Sint-Annaland

 2. Hasjesstraat: om de haverklap was het naambordje weg
  Play

  Hasjes­straat: om de haverklap was het naambordje weg