Huiseigenaren krijgen de kosten van groene investeringen er nooit uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Huiseigenaren krijgen de kosten van groene investeringen er nooit uit. © Thinkstock

Leefbaarheid zal wat kosten

CommentaarWaar was Nederland ook al weer mee bezig voor het coronavirus uitbrak? Oh ja, met de stikstofkwestie. Maar er was nog iets, nog dreigender: de klimaatverandering. Er ligt een breed gedragen klimaatplan dat veel vraagt van bedrijven en particulieren. Daar moet dringend aan worden gewerkt.

 1. Post of potlood, elke stem moet tellen
  COMMENTAAR

  Post of potlood, elke stem moet tellen

  De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten van Amerika worden op dinsdag 3 november gehouden, maar de eerste stemmen zijn al uitgebracht. Wie dat per post doet, bijvoorbeeld vanuit Zeeland, kan al weken eerder een vakje rood maken. Ook binnen de VS zullen vele miljoenen Amerikanen voor deze oplossing kiezen. Er is geen ander land waar corona harder heeft toegeslagen, dus de schrik zit er goed in. Kiezers gaan liever niet in de rij staan voor een stembureau.
 2. Steekpartij na steekpartij
  PREMIUM
  commentaar

  Steekpar­tij na steekpar­tij

  Verontrustend veel Zeeuwse jongelui grijpen naar messen en andere wapens om hun zin te krijgen. De laatste tijd vooral in Middelburg en Goes, maar het probleem zit overal. Steekpartijen door heel jonge daders worden bijna gewoon. Op het geweld door tieners lijkt geen rem te zitten. Daarom slaat burgemeester Harald Bergmann van Middelburg alarm. Hij constateert dat de instanties die de criminaliteit bestrijden en die aan preventie doen er samen geen goed antwoord op hebben.