encrochat
Volledig scherm
PREMIUM
encrochat © TRIK

Kraken van Encrochat geeft burger eindelijk het gevoel dat de politie echt terug kan slaan

Alle politiemensen dromen ervan: meekijken met de berichten die criminelen elkaar sturen. Vorig jaar werd het ineens werkelijkheid. Franse en Nederlandse politiespecialisten ontcijferden het verkeer op Encrochat, een dienst voor versleutelde berichten die door veel criminelen werd gebruikt. Wat dat kan opleveren staat in een onthullende reconstructie in de PZC.

 1. Eens kijken of de volgelingen van
Baudet hem voorgaan naar
de uitgang van de politieke arena
  PREMIUM
  commentaar

  Eens kijken of de volgelin­gen van Baudet hem voorgaan naar de uitgang van de politieke arena

  Thierry Baudet vat zijn terugtreden als lijsttrekker van Forum voor Democratie handzaam samen: de nonsens is gestopt. Baudet bedoelt de ophef over antisemitische, homofobe en racistische ontsporingen in de jongerenafdeling van zijn partij. Maar het is duidelijk dat Baudet zelf als weinig anderen de Nederlandse politiek heeft verpest met nonsens, soms zeer gevaarlijke. Het is niet vreemd dat hij struikelt over extreme uitspraken van een deel van zijn jonge volgelingen, want hij lokt dit soort gevaarlijke taal uit.
 2. Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwerseiland begint aan nieuw seizoen
  PREMIUM
  Opinie

  Genoeg is genoeg, maar wáár trek je de grens? Soap rond Brouwersei­land begint aan nieuw seizoen

  ZIERIKZEE - Het Uur U voor Brouwerseiland nadert. Volgende week donderdag velt de Schouwse gemeenteraad het, wat haar betreft, finale oordeel over het bouwplan voor meer dan driehonderd luxe recreatievilla's op dertien kunstmatige eilandjes in de Grevelingen. Hoewel de raadsleden zich maandag in een speciale commissievergadering nog niet allemaal diep in de ziel lieten kijken, werd duidelijk dat een meerderheid vasthoudt aan de motie van vorig jaar. Genoeg is genoeg, klonk het toen.
 1. Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstappens bolide
  Play

  Te koop bij Bob: een kopie van Max Verstap­pens bolide

 2. Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbalteam
  Play

  Gerty helpt Gambiaans amputee-voetbal­team