Het Nationaal Park Oosterschelde.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nationaal Park Oosterschelde. © Dirk-Jan Gjeltema

Kom maar op met dat park - maar dan ook met de miljarden

Pieter van Vollenhoven weet hoe het verder moet met de Delta. Van de Biesbosch tot het Zwin is het straks een groot Nationaal Landschapspark, een rustpunt tussen de steden. Dit is de uitkomst van een verkenning naar de bescherming van de natuur in Nederland. Van Vollenhoven legt een claim op de toekomst van Zeeland: natuurlijker en duurzamer dan de rest van het land. Is dit de goede koers?

 1. SGP Tholen gaat in de fout
  PREMIUM
  commentaar

  SGP Tholen gaat in de fout

  Als vloeken niet heel onbetamelijk was, dan zou je het doen. Naar aanleiding van de bijdrage van Cees Verloop aan de algemene beschouwingen van de gemeente Tholen. De fractievoorzitter van de SGP zegt dat het coronavirus een waarschuwing van God is. Volgens Verloop moeten we beter naar Hem luisteren. Verloop heeft er kennelijk geen moeite mee dat die veronderstelde waarschuwing honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Geen moeite met een god die spreekt in pandemieën.
 2. Goed plan van de ChristenUnie voor nieuw belastingsysteem schiet door in inkomenspolitiek
  PREMIUM
  commentaar

  Goed plan van de Christen­Unie voor nieuw belasting­sys­teem schiet door in inkomenspo­li­tiek

  De ChristenUnie heeft grote plannen met de belastingen. De CU pleit voor een veel eenvoudiger systeem. De partij wil af van de meeste toeslagen, kortingen en aftrekposten. Als compensatie ziet de CU verlaging van de belasting op arbeid en verhoging van het minimumloon, de bijstand en de AOW. Zo doet de ChristenUnie een goede poging het belastingstelsel eindelijk eens op te schonen.
 3. Nu even geen vuurwerk: verkopers kunnen aansluiten in de lange rij van getroffen ondernemers
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Nu even geen vuurwerk: verkopers kunnen aansluiten in de lange rij van getroffen onderne­mers

  Het ging zo goed met het vuurwerkbeleid. Vanaf 1 december 2020 zouden knalvuurwerk en vuurpijlen verboden zijn. In het hele land. Aan die duidelijkheid was Nederland toe. Siervuurwerk mocht nog wel. Dat was het plan. Toen kwam het virus. Nu dubt het kabinet over een totaal vuurwerkverbod. Want de zorg en de hulpdiensten hebben hun handen vol aan de coronacrisis. Zij kunnen de gebruikelijke ellende van de jaarwisseling er niet bij hebben. Dus een tijdelijk verbod op alle vuurwerk lijkt logisch.
 1. Vijfduizend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'
  Play

  Vijfdui­zend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'

 2. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'