Partijleider Sigrid Kaag tijdens een fractiebijeenkomst van D66 in de Thorbeckezaal, de dag na de Tweede Kamerverkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Partijleider Sigrid Kaag tijdens een fractiebijeenkomst van D66 in de Thorbeckezaal, de dag na de Tweede Kamerverkiezingen. © ANP

Kiezer laat Rutte en Kaag weinig keuze

commentaarDe Nederlandse kiezer heeft de VVD en D66 veroordeeld om samen partners te zoeken voor een nieuw kabinet. De eerste ligt voor de hand. Het CDA kan met goed fatsoen niet verstek laten gaan.  De twee grootste partijen hebben verder niet zo heel veel keuze. Baudets Forum en Wilders’ PVV staan hoe dan ook aan de zijlijn. Mark Rutte en Sigrid Kaag maakten voor de verkiezingen duidelijk niet met hen samen te willen werken.  

 1. IJdele hoop op tolvrije tunnel
  PREMIUM

  IJdele hoop op tolvrije tunnel

  Eindelijk duidelijkheid en eindelijk een einde aan het gegoochel met miljoenen. Het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel zou volgend jaar 340 miljoen euro kosten en over vier jaar is daar nog 261 miljoen voor nodig. En niet, zoals recent demissionair minister-president Rutte nog verkondigde, 450 miljoen euro. Met dank aan onderzoeksbureau Rebel, dat in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat keek wat een tolvrije tunnel kost.
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen